Yunanistan'da ilginç pasaport hırsızlığı: Büyükelçi görevden alındı

Yunanistan'da ilginç pasaport hırsızlığı... Arnavutlar pasaportları çaldırdı, büyükelçi görevden alındı.
Ahvalnews.com'da Evren Dede imzasıyla yayınlanan haberde Yunanistan'da 100 adet Arnavutluk pasaportunun çaldırılmasının ardından Arnavutluk'un Atina'daki Büyükelçisi ve ayrıca Yanya kentinde görev yapan Arnavutluk Başkonsolosu görevden alındı.

İlginç pasaport hırsızlığı olayı ile ilgili ayrıntılar basına sızmaya başladı. Yunan-Arnavutluk sınırında Yunan sınır polisi tarafından yapılan kontrollerde Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan Yunanistan'ın başkenti Atina'ya sefer yapan yolcu otobüsünde 300 adet Arnavutluk pasaportu bulundu.

Atina'daki Arnavutluk Büyükelçiliği yetkilileriyle temasa geçen Yunan yetkililer yakalanan pasaportları bildirdiklerinde, bugüne kadar Arnavutluk devletinin özel kurye ve çantalar yerine yolcu otobüsleri ile pasaportları gönderdiklerini öğrendiler.

Atina'daki Arnavutluk Büyükelçisi'nin Yanya kentindeki Arnavut Başkonsolosunu görevlendirmesi üzerine sınıra giden Arnavut Başkonsolos, 300 adet pasaportta herhangi bir aksilik olmadığı beyanıyla pasaportları kendi sorumluluğuna alarak özel aracıyla Atina'ya götürmek için yetkililerden teslim aldı.

Atina'ya varan Arnavut Başkonsolosun arabası şehir merkezindeki Asomaton sokağında, akşam bilinmeyen kişiler tarafından soyuldu ve 300 pasaporttan 100'ü çalındı.

Yunan medyası söz konusu hırsızlık vakasının akabinde Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girdiğini ve Dışişleri Bakanı Gent Cakaj'ın Arnavutluk'un Yunanistan Büyükelçisi Adriana Hombdari ile Ioannina Pervin Tsikuria'yı görevden aldığını duyurdu.

21 Mart 2019 13:23
DİĞER HABERLER