YSK geciktiriyor dolar uçuyor

Seçimler sonrası özellikle İstanbul bazında oluşan belirsizlik, piyasaları tedirgin ediyor. Döviz kurlarında da ciddi hareketlik yaşanırken dolar yeni haftaya yükselişle başladı.
Dolar, Türk lirasına karşı günün ilk saatlerinde yüzde 0,62 puan yükselerek TSI 09.00 sularında 5,8046’yı gördü. Sonrasında TSİ 09.45 sularında 5,81 civarına yerleşti.

Para Analiz'in aktardığına göre, dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL TSİ 10.00 sularında 5,7957 ile yine 5,80’in altına indi. 5,80 civarında dolar/TL’de “long” ve “short” pozisyon alanların kıyasıya mücaelesi sürüyor.

Yurt dışındaki son gelişmelerin doların lehine sayılmayacağı belirtilen haberde, "Dış piyasalar ABD-Çin ticaret müzakerelerinden gelen iyi haberlerle kötümserliği kısmen üstünden atma beklentisinde" deniyor.



Dolar/TL’nin yükselmesi için sadece iki sebep sunuluyor.  İlki, iki gündür Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Washington’daki temasları ve sunumu hakkında dış basında yapılan olumsuz yayınlar… Diğeri ise Maltepe seçim kurulunda alınan oyların yeniden ve üçüncü kez sayılması kararı…

Para Analiz'e göre, ilk haberler yabancıların TL konusunda yeniden satış pozisyonuna geçebileceği endişesini güçlendiriyor. Geçtiğimiz 15 gün içindeki çok şey beklenen temaslarda ABD ile S-400 geriliminin azalmayışı da yine bu endişeyi arttıran önemli bir faktör. 

Pazar günü itibarı ile Maltepe seçimlerinin yeniden sayımının bitmesi beklenirken, AKP ve MHP’nin itirazlarıyla bir kez daha sayılması kararı çıkınca İstanbul seçiminin sonuçlanmasının belki de haftalar sürmesi ihtimali doğdu. Bu da doların önümüzdeki günlerde ateşinin daha da yükselebileceğine işaret ediyor.
15 Nisan 2019 18:07
DİĞER HABERLER