Yıldırım Meclis kürsüsünden Erdoğan'ı yalanladı!

Başbakan Binali Yıldırım Meclis kürsüsünden Reza Zarrab ve 4 bakanla ilgili 17 Aralık'tan aylar önce dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ı uyardığını kabul etti. Yıldırım'ın sözleri AKP'nin dört yıldır kullandığı 'kumpas' argümanını boşa düşürdü. Erdoğan ise operasyon sonrası gündeme gelen aynı iddiayı yalanlamıştı.

Meclisteki bütçe görüşmelerinde konuşan Başbakan Yıldırım, Rıza Zarrab davasının Türkiye'de açılarak yeniden yargılanma yapılması yönündeki taleplere gerek olmadığını söyledi. Yıldırım, “Biz şarlatanın söylediklerini mi itibar edeceğiz, yüce Meclis'in kararına mı itibar edeceğiz. Yalancının söylediklerine göre amel edemeyiz. Yeni ortaya çıkan hiçbir şey yok, böyle girişime (yeni soruşturma) de ihtiyaç yoktur” dedi.


MİT'İN 17 ARALIK'TAN AYLAR ÖNCE ZARRAB KONUSUNDA UYARDIĞINI KABUL ETTİ

"MİT Zarrab hakkında bilgi vermiş, dikkate alınmamış. İşte MİT'in yazısı, 30 Ekim 2014. Kayıtlarımızda yapılan arama neticesinde Zarrab'ın suç işlediğine dair Başbakanlığa sunulan rapor bulunmamaktadır. Mahkemeye bu iş intikal edince resmen soruyor, MİT de ‘yok' diyor. Herkese bilgi notu verilir, asıl olan rapordur. Bilgi notuna göre işlem yapılır mı?"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Aralık sonrası aynı soruyu soran muhabiri azarlamış ve bugün AKP'nin şarlatan dediği Zarrab'a sahip çıkmış ve MİT'in bu konuda kendisine her hangi bir suç duyurusu gelmediğini iddia etmişti.

12 Aralık 2017 12:56
DİĞER HABERLER