Yeni Türkiye'de sahte savcı dönemi!

Türkiye’de 15 Temmuz sonrası binlerce yargı mensubu ve polis mesleklerinden atıldı, cezaevine gönderildi. Oluşan boşluk ise kendini değişik şekillerde gösteriyor. Adana’da polisi arayan bir kişi kendini savcı olarak tanıtıp adreslerini verdiği 2 kişinin gözaltına alınması talimatını verdi.

Türkiye’de 15 Temmuz sonrası binlerce yargı mensubu ve polis mesleklerinden atıldı, cezaevine gönderildi. Oluşan boşluk ise kendini değişik şekillerde gösteriyor. Tr724'de yer alan bir habere göre, Adana’da polisi arayan bir kişi kendini savcı olarak tanıtıp adreslerini verdiği 2 kişinin gözaltına alınması talimatını verdi. Telefondaki kişinin talimatıyla harekete geçen polis de isim ve adresleri verilen kişilere baskın yaptı, gözaltına aldıkları kişileri emniyete getirdi.


Ancak haklarında hiçbir arama kaydı olmadığı ortaya çıkınca bu kez talimatı veren savcıyı adliyeden aradılar ve karşılarına bir başkası çıktı. Bunun üzerine sahte savcının peşine düşen polis, bir kaza nedeniyle başka bir isimle yattığı hastanede 24 yaşındaki Nedim M’yi yakaladı. Arkadaşlarına şaka yapmak amacıyla bu oyunu düzenlediği ortaya çıkan sahte savcının, 5 yıl 6 ay hapis cezasıyla dolandırıcılık suçundan arandığı da ortaya çıktı.

16 Nisan 2018 11:30
DİĞER HABERLER