Yeni parti ete kemiğe büründü

Abdullah Gül'e yakın gazetecilerden biri olarak bilinen Talat Atilla’nın iddiasına göre AKP’ye alternatif partiyi kurma çalışmaları Ali Babacan tarafından yürütülüyor. Parti ete kemiğe büründü ve ismi de belli oldu. “Huzur Partisi” ismi verilen yeni partiye Gül de destek veriyor. Babacan kurucular kurulu üyeliği için ilk olarak hangi iki isme teklif götürdü?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) kurucuları arasında yer alan, ancak AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından birer birer tasfiye edilen isimlerin yeni parti kurma çalışmalarında her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor.

En son iddiayı Turktime internet sitesinde makaleleri yayımlanan Talat Atilla kaleme aldı. 

KLİMA FATURASI MAKALESİ YÜZÜNDEN MİLLİYET’TEN KOVULDU

Atilla, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kullandığı bir arabanın klima arızası için tamirciye ödenecek faturayı Saray’a yolladığını belirttiği makale yüzünden 3 Şubat’ta Milliyet gazetesinden kovulmuştu. 

Gül'e yakın gazetecilerden biri olarak bilinen Atilla’nın iddiasına göre AKP’ye alternatif partiyi kurma çalışmaları Ali Babacan tarafından yürütülüyor. Parti ete kemiğe büründü ve ismi de belli oldu. “Huzur Partisi” ismi verilen yeni partiye Gül de destek veriyor. 

GÜL VE EKİBİNİN HAZIRLIKLARI

Atilla, “İşte Babacan’ın yeni partisinin ismi ve ilk teklif!” başlıklı makalede, şunları kaydetti: “16.12.2018 tarihinde Milliyet gazetesindeki köşemde ‘Gül ekibinin yeni parti hazırlığında olduğunu ve AK Parti ile muhalefet partilerinden 55 milletvekilini işaretlediğini’ yazmıştım. O günden bu yana konuyla ilgili tartışmalar gündemi işgal etmeye devam ediyor.” 

Atilla, yeni parti konusunda ilk kez duyacağınız gelişmeleri yazmadan önce, Gül, Babacan ve Davutoğlu cephesinden son durumu da aktardı. 

Ali Babacan (sağda), Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olduğu dönemde Başbakan Yardımcısı görevini ifa etmişti. Abdullah Gül'ün yeni parti çalışmalarında Davutoğlu'na mesafeli durduğu ve Babacan'a destek verdiği belirtiliyor. 

GÜL, DAVUTOĞLU’NA DESTEK VERMEYECEK

Atilla, Gül’ün randevu taleplerine dahi sıcak bakmadığı Davutoğlu ile 2 yıldır sadece bir kez görüştüğünü aktardı. 

Atilla, “Abdullah Gül’ün yakın çevresine ‘Davutoğlu’nun başbakanlık yaptığı dönemde bana mesafeli durmasını unutamıyorum!’ siteminde bulunduğu ifade ediliyor. Davutoğlu’nun kuracağı partiye katkı vermeyeceğini yakın çevresinde açıkça dile getiren Gül’ün, Ali Babacan ile özel bir hukuku var.” ifadelerini kullandı.

BABACAN’IN PARTİSİNİN İSMİ: HUZUR

Makalede şu iddialar yer aldı: “Gül, tam da bu yüzden Babacan’ın yeni siyasi parti çalışmalarına dolaylı katkı verdiği gibi, günü geldiğinde ve gerekirse partinin başına kendisinin geçebileceğini öngörüyor. Gül’den umudunu kesen Davutoğlu’nun kurmayı hedeflediği ve kısmen mesafe aldığı partide ikinci adam yapmak istediği isim de yine Ali Babacan.” 

“Gelelim bugüne. Ali Babacan parti(sini) kuruyor.” diyen Atilla, “Şimdiye kadar dedikodu olarak konuşulan yeni parti kurma süreci ilk kez ete kemiğe büründü.” dedi.

 Atilla, “Aldığım bilgilere göre Ali Babacan yeni parti için kurucular kurulu çalışmalarına başladığı gibi, isimler konusunda da netleşmeye başladı...  Yeni partinin ön ismini ‘Huzur Partisi’ olarak koyan Babacan, İstanbul ve Ankara’da iki kişiye de kuruculuk teklif etti.” iddiasında bulundu.

Abdullah Gül'ün (soldan 3'üncü) 11'inci Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı dönemde Çankaya Köşkü'nde çekilen bu fotoğraftan AKP'ye alternatif bir parti çıkacağı iddia ediliyor. 

İLK TEKLİF ÇETİN’E

Talat Atilla, Babacan’ın ilk kurucular kurulu üyeliği teklifini ise İş Bankası’nın eski avukatlarından Süleyman Çetin’e yaptığını belirtti. 

Babacan’ın TEMA Vakfı’nın Ankara yöneticilerinden Çetin’i telefonla aradığı ve Çetin’in “Teşekkür ederim, fakat benim siyasi düşüncem size uygun değil.” cevabını verdiğini kaydetti. 

Bunun üzerine Babacan’ın “Ben de tam bunun için size teklifte bulunuyorum.” diye mukabelede bulunduğunu dile getiren Atilla, “Çetin’den henüz olumlu bir cevap alamadığını öğrendim.” ifadelerini kullandı.

2’NCİ İSİM BÜYÜK BİR HOLDİNGİN ESKİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ

Atilla yazısını şu şekilde noktaladı: “Ali Babacan’ın kurucular kurulu üyeliği için teklifte bulunduğu diğer kişi ise, büyük bir holdingin eski üst düzey yöneticisi. (Bu kişinin ismine şimdilik ulaşamadım) Babacan’ın parti kurma çalışmalarına hız vermesinin 2 nedeni olduğunu öğrendim.

Ali Babacan yakın çevresine ‘Yerel seçim sonuçları ikazın ötesinde anlamlar taşıyor. Ayrıca 2020’de erken seçim ve ekonomik problem ihtimalini göz ardı etmememiz lazım’ dediği ifade ediliyor.”

18 Nisan 2019 10:58
DİĞER HABERLER