Vatandaş soyulmuş ama ''Ver mehteri'' !

341 milyon 925 borcu olan ve vergi borçlarını ödemediği için gelirlerine haciz konulan AKP'li Fatih Belediyesi'nin 2017 yılında 'mehter' için 11 milyon 490 bin TL harcadığı ortaya çıktı.

İstanbul, Fatih Belediyesi’nin 2017 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için oluşturulan raporda, belediyenin harcama ve borçlarına ilişkin veriler yer aldı. Raporda belediyenin ‘mehter kültür sanat ve spor etkinlikleri organizasyon spor alımı ihalesi için 11 milyon 490 bin TL ödediği’ belirtiliyor.


Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre Fatih Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Fazıl Uğur Soylu, Fatih Belediyesi’nin 2017 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için oluşturulan rapora şerh koydu. Raporda, önceki gün Fatih’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Edirnekapı surları üzerinde tek sıra oluşturarak bekleyen mehteran takımıyla ilgili de bir detay yer aldı. Belediyenin mehter kültür sanat ve spor etkinlikleri organizasyon spor alımı ihalesi için 11 milyon 490 bin ödendi.

Fatih Belediyesi’ne ilişkin CHP’li Meclis üyelerinin hazırladığı şerh raporunda belediyenin 2017 yıl sonu itibarıyla toplam 341 milyon 925 bin borcu olduğuna dikkat çekildi.



İHALEYİ ALAN FİRMANIN SAHİBİ AKP İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI


Raporda İstanbul Defterdarlığı’nın vergi alacağı için Fatih Belediye Başkanlığı’na haciz uygulayarak belediyenin İller Bankası’ndaki alacağına haciz koyduğuna dikkat çekildi. Raporda 6 Ocak 2017’de gerçekleşen “Sulukule Sanat Akademisi ve her okula bir Orkestra Projesi ile Eğitim Organizasyon Hizmet alımı” ihalesini 507 bin 421 TL bedelle alan firmanın sahibinin AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fatih Bolcan olduğuna dikkat çekildi. Soylu, 15 Temmuz Heykeli’nin yapımı için 1 milyon 255 bin 356 TL harcandığına dikkat çekerek suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

17 Nisan 2018 10:16
DİĞER HABERLER