Urfa'ya götürülen öğretmene TEM'de bir aydır işkence ediliyor

14 ay önce tutuklanarak Samsun'daki cezaevine konulan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Güven'in Şanlıurfa'daki TEM Şubeye götürüldüğü ve 4 haftadır işkencelere maruz kaldığı belirtildi.
Yaklaşık 14 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Güven'in işkenceden dolayı ciddi sıkıntılar yaşadığı kaydedildi.
 
Mehmet Güven ve eşi Zehra Güven öğretmenlik yaptıkları Urfa'da, çıkarılan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmişlerdi.

Cemaate üye oldukları iddiasıyla tutuklanan, ardından 8 yıl 8 ay hapis cezası verilen Öğretmen Mehmet Güven'in sağlığından endişe ediliyor.


NE OLMUŞTU?


672 nolu KHK ile öğretmenlik yaptıkları Şanlıurfa'da ihraç edilen Zehra Güven fizik öğretmeni, Mehmet Güven ise sosyal bilgiler ögretmeni idi. Zehra Güven'in eşi Mehmet Güven 14 aydır Samsun cezaevindeydi. Zehra Güven ise adli kontrol şartı olmadan eşiyle birlikte yargılanıyordu. Sadece yurtdışı yasağı konmuştu. Geçtiğimiz Mart ayı sonunda Güven çiftinin birlikte yargılandıkları mahkemenin 4. celsesi oldu. Zehra Güven'e 7 yıl 6 ay, Mehmet Güven'e ise 8 yıl 8 ay ceza verildi. Evliliklerinin 7. yılında ameliyat ve tedavilerle sahip olabildikleri 6 yaşındaki Murat, annesiyle birlikte hapse girmek zorunda kaldı. Şimdi 14 aydır babasından ayrı olan ve özel eğitim görmesi gereken bir çocuk olan Murat annesiyle cezaevinde.





.

26 Nisan 2018 16:35
DİĞER HABERLER