Türkiye borçlanarak harcadı!

Türkiye, Ağustos ayında banka kartları ve kredi kartları ile ödemede 51,2 milyar TL harcama ile tarihi rekor kırdı. Sadece Kurban Bayramı'nda bile bir önceki yıla göre yüzde 15 daha fazla kartla harcama yapıldı.

Kredi kartı harcamalarında tarihi rekor

BKM (Bankalararası Kart Merkezi)'nin açıkladığı verilere göre Banka kartları ve kredi kartları ile Ağustos ayında toplam 51,2 milyar TL'lik ödeme yapıldı. 

Böylelikle hem kredi kartı hem de banka kartı bazında bugüne kadar gerçekleşen en yüksek kartlı ödeme tutarına ulaşıldı.

ALIŞVERİŞİN YÜZDE 90'I KREDİ KARTIYLA!

Bu tutarın 46,7 milyar TL'si kredi kartları ile yapılırken 4,5 milyar TL'sinde banka kartları kullanıldı. 

Buna göre önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı banka kartı ile ödemelerde yüzde 30, kredi kartı ile ödemelerde ise yüzde 10 oldu. 

Ağustos ayı sonu itibariyle Türkiye'de 57,8 milyon adet kredi kartı, 114 milyon adet banka kartı kullanıldığı açıklandı. 

2015 yılının Ağustos ayı ile kıyaslandığında kredi kartı sayısı aynı seviyede bulunurken, banka kartı sayısında ise yüzde 2'lik artış görüldü.

KURBAN BAYRAMI’NDA 2,7 MİLYAR TL’LİK ÖDEME

12-15 Eylül tarihlerine denk gelen Kurban Bayramı'nda kartlarla 2,7 milyar TL tutarında ödeme yapıldı. 

Bu değer 2015 yılının Kurban Bayramı'na göre kartlı ödemelerde yüzde 15 oranında büyüme olduğunu gösterdi.

Kurban Bayramı'nda toplam kartlı ödemeler ağırlıklı olarak market, akaryakıt ve giyim sektörlerinde gerçekleşti

Kartlarla toplam 2,7 milyar lira tutarında ödeme yapılan Kurban Bayramı'nda, ödemelerin 1,2 milyar TL'si (yüzde 45) market, akaryakıt istasyonları ve giyim sektörlerinde gerçekleşti. 

En fazla harcama yapılan market sektörü toplam kartlı ödemelerin yüzde 18'ini oluştururken, akaryakıt istasyonları yüzde 15'ini, giyim sektörü ise yüzde 11'ini oluşturdu. 

Toplam kartlı ödemelerin neredeyse yarısı bu üç sektörde gerçekleşirken yemek sektörü kartlı ödemelerin yüzde 8'ini, konaklama sektörü ise yüzde 7'sini oluşturarak en fazla harcama yapılan sektörler arasında yer aldı.
24 Eylül 2016 22:14
DİĞER HABERLER