Türk futbolcuların Avrupa'daki zaferleri: Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün ve Arda Güler

Türk futbolcular, Avrupa'da büyük başarılar elde ediyor. Hakan Çalhanoğlu, İnter ile Serie A şampiyonluğu yaşarken, Yunus Akgün Leicester City ile Premier Lig'e yükselmeyi garantiledi. Arda Güler ise Real Madrid ile çifte başarı elde etti.
Türk futbolunu Avrupa’da temsil eden oyuncular, başarılı bir sezon geçiriyor.

Milan’da 4 sezonu kupasız geçiren Hakan Çalhanoğlu, kaptanlığını yaptığı İnter ile 3 İtalya Süper Kupası ve 2 İtalya Kupası zaferlerine, Serie A şampiyonluğunu ekledi.

İngiltere Championship’te Leicester City, ligin bitimine 2 hafta kala Premier Lig’e yükselmeyi garantilerken Yunus Akgün; kariyerindeki 5. şampiyonluğu ve 7. kupayı kazandı.

Son güzel haber İspanya’dan geldi. La Liga’nın 34. haftasında Cadiz’i evinde 3-0 yenen Real Madrid, bitime 4 hafta kala 36. şampiyonluğunu ilan ederken Arda Güler de eflatun-beyazlı formayı giydiği ilk sezonda çifte başarı elde etti.

Geçen sezon Fenerbahçe ile kazandığı Türkiye Kupası ile birlikte Arda, 328 güne 3 başarı sığdırmış oldu.

ARDA GÜLER TARİHE GEÇEBİLİR

Şampiyon Kulüpler (6) ve Şampiyonlar Ligi’nin (8) en başarılı kulübü olan Real Madrid, bu sezon da zafere ulaşıp rekorunu geliştirirse; Arda Güler, en büyük kupayı kaldıran ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçecek.

Daha önce Yıldıray Baştürk (Leverkusen / 2002), Hamit Altıntop (2010 / Bayern), Nuri Şahin (Dortmund / 2014) ve Hakan Çalhanoğlu (İnter / 2023) Kupa 1’de final görmüştü.
06 Mayıs 2024 10:20
DİĞER HABERLER