Trump, seçimi 'eğer kazanırsa' kabul edecek

ABD’deki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, seçim sonuçlarını ancak kazandığı takdirde kabul edeceğini söyledi.
8 Kasım’da yapılacak ABD seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat adayı Hillary Clinton, dün akşam üçüncü ve son münazarada karşı karşıya gelmişti.

Las Vegas’ta gerçekleşen son münazarada Trump, moderatör Fox News spikeri Chris Wallace’ın “Seçim sonuçlarını tanıyacak mısınız?” sorusunu “Zamanı gelince bakacağım” diye yanıtlarken, Clinton’un buna yanıtı, “Bu korkunç bir şey. Demokrasimizi aşağılıyor, dehşete kapıldım” olmuştu.

Sputnik’in Fransız haber ajansı AFP’den aktardığına göre Ohio eyaletine bağlı Delaware kentindeki gösteride konuşan Trump, “Eğer kazanırsam, tabii ki muhteşem ve tarihi başkanlık seçimlerinin sonucunu kabul edeceğim” dedi.

Trump sözlerine şöyle devam etti: “Tabii ki, net bir seçim sonucunu kabul edeceğim ama aynı zamanda da sonuçların soru işaretleri yaratması durumunda da yasal bir mücadele başlatma hakkımı saklı tutacağım.”
21 Ekim 2016 10:49
DİĞER HABERLER