Trabzon'da uçak pistten çıktı

Trabzon Havalimanı'nda bir yolcu uçağın pistten çıkmasının ardından havalimanındaki operasyonların durdurulması nedenle Türk Hava Yolları'nın bazı seferleri iptal edildi.
Özel bir havayolu şirketinin Ankara-Trabzon seferini gerçekleştirilen tarifeli uçağının gece saatlerinde Trabzon havalimanına inişinin akabinde pistten çıkmasının ardından, havalimanındaki seferlerde aksamalar yaşandı. Uçağın pistten çıkması sonucu operasyonların durdurulması nedeniyle bazı seferler iptal edildi.

Yaşanan olay sonrası konuya ilişkin Türk Hava Yolları'ndan yapılan duyuruda kaza nedeniyle gerçekleştirilmesi planlanan TK2831 sefer sayılı Trabzon-İstanbul, TK2836/39 sefer sayılı İstanbul-Trabzon-İstanbul ve TK7438/39 sefer sayılı sefer sayılı Sabiha Gökçen-Trabzon seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Vali Yücel: Ölen ya da yaralanan yok

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pist başına ilerlerken pistten çıktığı kazayla ilgili açıklama yaptı. Mürettebat ve yolcuların sağlıklı bir şekilde tahliye edildiğini belirten Vali Yavuz, "Trabzon-Ankara seferini yapan, özel bir havayoluna ait uçak, iniş yaptıktan sonra pist başına ilerlediği sırada henüz bilinmeyen nedenle pistten çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan yok. Uçağın 162 yolcusu ve mürettebatı sağlıklı bir şekilde tahliye edildi. Havalimanını sabah saat 8'e kadar uçak trafiğine kapatıldı" dedi
14 Ocak 2018 01:56
DİĞER HABERLER