ŞOK!... Berat Albayrak bütün bilgileri zaten ABD'ye veriyormuş!

Geçtiğimiz günlerde email hesabı hacklenen Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın kişisel işleri dışında yani bakanlıktaki pozisyonunu ilgilendiren konularda Gmail adresini kullanmasını yadırgayan var mı?

Geçtiğimiz günlerde email hesabı hacklenen Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın kişisel işleri dışında yani bakanlıktaki pozisyonunu ilgilendiren konularda Gmail adresini kullanmasını yadırgayan var mı?

Şimdiye kadar cımbızlanarak ifşa edilen bazı yazışmaların sansasyonel ve magazinel yönü haricinde bir şey konuşan yok. 

Ad ve soyadından ibaret mail adresinin tahmin edilmesi kolay olduğu için, hackerların saldırısına uğrama ihtimali zaten oldukça kuvvetliydi. Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli bakanlıklarından biri olan Enerji Bakanlığı koltuğunda oturan birisinin, bakanlığın internet adresine bağlı bir email yerine ABD’nin siber istihbarat kuruluşu NSA tarafından kolayca izlenebilecek Gmail tabanlı bir adres üzerinden başbakanın günlük programları dahil yazışması ne kadar güvenli?

Kripto telefonlarla iletişim sağlayan bir ailenin üyesi olan Enerji Bakanı’nın her türlü sırrını hem de 20 GB’a ulaşan bir büyüklükteki yazışmalarını uluslararası istihbarat kurumlarının kolayca erişebileceği bir yerde saklaması ne kadar makul?

Hele hele...

Milli Arama Motoru’, ‘Yerli Araba’, ‘Yerli Uçak’ yapma sevdasına düşmüş bir hükümetin Enerji Bakanı’nın neden yerli bir mail servisinden faydalanmadığı, üzerinde ciddi şekilde düşünülmesi gereken bir konu...

Bu güvenlik sorununu bir yere daha bağlayacağım.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından dış basını dikkatle takip edenlerin mutlaka okuduğu bir haberdir.

24 Temmuz tarihli Alman Focus dergisinin 26.sayfasında yayınlanan haberde şöyle bir bilgi yer alıyordu:

“Darbe çatışmasının başlamasından yarım saat sonra İngiliz Siber İstihbarat Kurumu GCHQ, Türk hükümetinin telefon, e-mail ve yazılı yazışmalarını yakaladı. Bu yazışmaların içeriğinde şu bilgiler geçiyor: 'Yarın temizlik operasyonları başlatılsın ve darbenin baş yöneticisi Gülen ilan edilsin!'”

Acaba…

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın Gmail adresi, İngiliz Siber İstihbarat Kurumu GCHQ tarafından da takip ediliyor muydu?

Acaba, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Marmaris’te bulunan Berat Albayrak, Focus Dergisi’nin bahsettiği konuda bir yazışma yapmış mıydı?

Acaba kurgusal olduğu iddia edilen ‘darbe girişimi’ sonrasında yapılacak tasfiye operasyonları hakkındaki yazışmaları GCHQ, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın Gmail hesabında mı yakaladı?

Sorular… Sorular… Sorular…

Belki de bu sorular veya komplo teorileri hiç aydınlatılamayacak.

Ancak her ne olursa olsun…

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli bakanlıklarından biri olan Enerji Bakanlığı’nın başındaki kişinin, hele hele Cumhurbaşkanı’nın damadının Gmail’de kayıtlı bir email hesabı üzerinden bakanlığıyla ve hükümetle ilgili işleri takip etmesi son derece ciddi bir Milli Güvenlik sorunudur. Bu oldukça net!

MUHSİN AKINCI
Samanyoluhaber.com




26 Eylül 2016 19:23
DİĞER HABERLER