Sizi de cezaevine tıkarız

Bursa’da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, yargıya talimatın ötesine geçti. Bizzat tutuklamaları kendilerinin yapacağını söyledi. Erdoğan 'Cemaat'e mensup olan veya onlarla bağlantısı olanlar, eğer sizler gelip bildiklerini anlatmayacak olursanız kusura bakmayın; sizi nerede bulursak bulalım, alır sizi de aynen o cezaevlerine tıkarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da toplu açılış törenine katıldı. 

'Allah'ın lütfu' dediği 15 Temmuz'la ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan skandal ifadeler kullandı. 

ERGENEKON'UN SAVCISI CEMAAT SORUŞTURMASININ HAKİMİ

Ergenekon sürecinin savcısı Cemaat soruşturmasının bizzat hakimliğini üstlendi.

15 Temmuz sonrası tutuklananların büyük çoğunluğunun terörle ilgisi olmadığını ' Birileri 15 Temmuz gecesi eline silah almamış olabilir.' sözleriyle itiraf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından niyet okudu.  

Erdoğan 'Ama eline silah alanların hepsi gücünü onlardan alıyordu. Yarın bunların da ellerine silah almayacağını kim bilebilir?' dedi. 

Erdoğan asıl skandal ifadeleri ise devamında sıraladı. 

Yargı bağımsızlığını hiçe sayan Erdoğan soruşturmaları bizzat kendisinin yürüttüğünü itiraf etti.

SİZİ DE CEZAEVİNE TIKARIZ

Erdoğan şöyle dedi: 

17-25 Aralık hadisesine kadar bu örgütün gerçek yüzünü görmeyenleri anlayışla karşılamak mümkündür. Ama 17-25 Aralık’tan sonra örgütün içinde kalmaya devam edenler, ne yaptıklarını, niçin yaptıklarını bilerek, bedelini göze alarak, bu tercihte bulunmuşlardır. Hele 15 Temmuz’a rağmen bildiklerini anlatmayan ne kadar örgüt mensubu varsa asla masum değildir. Buradan sesleniyorum. Örgüte mensup olan veya onlarla bağlantısı olanlar, eğer sizler gelip bildiklerini anlatmayacak olursanız kusura bakmayın; sizi nerede bulursak bulalım, alır sizi de aynen o cezaevlerine tıkarız."


22 Ekim 2016 21:56
DİĞER HABERLER