Şirket ile iş yaptığı Devlet Kurumuna genel müdür yapıldı....

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Elektrik Üretim A.Ş. ( EÜAŞ) genel müdürlüğü görevine geçen hafta atadığı İzzet Alagöz’ün, EÜAŞ için iş yapan şirketin ortağı olduğu ortaya çıktı.
Cumhuriyet’tin haberine göre, Alagöz’ün sahibi olduğu NİCE Mühendislik Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. devlete ait olan TEMSAN A.Ş. ile 2016 yılında ortak bir şirket kurdu. TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş. adıyla kurulan şirkette Alagöz, yönetim kurulu üyesi olarak gözükürken, şirketin iş yaptığı referanslarının başında EÜAŞ geliyor. Şirketin ortaklık yapısı özel sektör payı yüzde 60, kamu payı yüzde 40 olarak belirlendi.
 
‘KURDA KUZU TESLİM EDİLDİ’
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Alagöz’ün bu koşullarda EÜAŞ’ye atanmasının skandal olduğunu belirterek şunları söyledi: “Alagöz, EÜAŞ’nin genel müdürü olarak bundan sonra EÜAŞ’nin işlerini kendi özel şirketine mi verecek? Bu nasıl bir mantıktır? Resmen EÜAŞ, genel müdüre peşkeş çekilmiş, kuzu kurda teslim edilmiştir. Bu atama insanların aklıyla dalga geçmektir. Eğer Cumhurbaşkanı, bu ilişki ağını bilmiyorsa kendisini yanıltıyorlar. Ama bilerek bu atamayı yaptıysa daha da vahim bir durumdur.”
15 Ekim 2018 12:01
DİĞER HABERLER