Saraya 650 milyon liraya kütüphane yaptırılıyor

İçinde 5 milyon cilt kitabın bulunacağı "Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi" için ilk kazma vuruldu.
5 milyar TL maliyetiyle aylarca tartışılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güney yamacına bakan tarafta, Beştepe Millet Camisi’nin hemen arkasındaki alana yapılacak kütüphane için ilk kazma vuruldu.
Hafriyat işleri tamamlanan alanda önümüzdeki günlerde kaba inşaat çalışmalarına başlanacak. Cumhurbaşkanlığı ile Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nin Osmanlı-Selçuklu tarzındaki mimari konseptine uygun şekilde inşa edilecek kütüphane için yerleşkeye yeni bir kapı açılacak. Dünyanın en büyük kütüphaneleri arasında yer alması planlanan kütüphane için Cumhurbaşkanlığı’ndan bir ekip uzun süren hazırlık çalışması yaptı. Bir süredir yurtdışındaki kütüphaneleri inceleyen uzman ekibin görüşleri doğrultusunda kütüphaneye alınacak eserler belirlendi.

2017’NİN SONUNDA AÇILACAK

İlk aşamada yaklaşık 5 milyon cilt kitabın bulunacağı kütüphanenin 2017 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Kütüphane için yurtiçinden ve yurtdışından yeni eser alımlarının devam ettiği de öğrenildi. Halen sadece Cumhurbaşkanlığı personeli ve yakınlarının kullanabildiği Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nde 20 binin üzerinde yayın, 352 nadir yazma eser bulunuyor. Mevcut kütüphaneye dışarıdan gelenler ise ancak özel izinle kitapları okuyabiliyor. Yeni yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi için ilk etapta 300 binin üzerinde kitap alındığı belirtiliyor.

650 MİLYON TL'YE MAL OLACAK İDDİASI

Sarayın bahçesine inşa edilecek yapı için bütçeden 650 milyon lira harcanacağı iddia ediliyor. Sarayın 5 milyar TL'ye mal olması uzun süre tartışılmıştı. 

ERDOĞAN DEĞİŞİK KİTAP ÖZETLERİ OKUYORMUŞ

Sarayına 650 milyon liraya kütüphane yaptıran Erdoğan'ın bir gazetecinin 'hangi kitapları okursunuz' sorusuna 'kitap okumaya vakit bulamıyorum, bana sağolsun arkadaşlarım kitap özeti getiriyor.' cevabını vermişti. Hangi kitaplar mesela sorusunu ise 'değişik kitaplar' şeklinde cevaplamıştı.
29 Eylül 2016 11:01
DİĞER HABERLER