Putin: IŞİD ABD'li ve Avrupalılar dahil 700 kişiyi rehin aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fırat’ın güneyinde IŞİD’in ABD’liler ve Avrupalılar da dahil olmak üzere yaklaşık 700 kişiyi rehin aldığını söyledi.
Sputnik’in haberine göre, Valday Tartışma Kulübü’nde konuşan Putin, Fırat’ın batısında IŞİD’in varlığının arttığını belirterek, 700 kişinin rehin alındığını ileri sürdü.
 
“Fırat’ın sol kıyısında şu anda neler olduğunu görüyoruz. Bu bölge ABD’li partnerlerimizin kontrolünde bulunuyor ve onlar da Kürt gruplara güveniyor. Ancak burada yapılması gerekenlerin tam olarak yapılmadığı açıkça görülüyor” diyen Putin, bazı yerleşimlerde son dönemde nüfuzlarını artan IŞİD militanlarının 130 aileyi, yani yaklaşık 700 kişiyi rehin aldığını söyledi.

Putin, edindikleri bilgiye göre rehineler arasında bazı ABD’li ve Avrupalıların bulunduğunu da sözlerine ekledi.

TALEPLERİ İÇİN MÜHLET VERDİLER

Militanların ültimatom vererek bazı taleplerde bulunduğunu ve bunların yerine getirilmemesi halinde her gün 10 kişiyi infaz etme tehdidi savurduğunu söyleyen Putin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önceki gün 10 kişiyi vurdular, infaz ettiler. Tehditlerini uygulamaya koymaya başladılar. Bence bu bir facia, felaket.”

Rus lider, Batılı liderlerin yaşananlar karşısında sessiz kalmasını da eleştirerek “Herkes susuyor. Sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi sessizlik hakim. Bu nedenle söz konusu bölgede daha çok şey yapılması gerekecek. Ancak bence biz, Suriye’deki görevimizi genel olarak yerine getirdik” dedi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in Deyr ez Zor vilayetinin Hajin kasabası yakınlarındaki Bahra sığınmacı kampına geçen cuma saldırdığını, yaklaşık 250 kadın ve çocuğu rehin aldığını ileri sürmüştü. Bahra, YPG’nin de içerisinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeydi.

18 Ekim 2018 19:16
DİĞER HABERLER