Prof. Fincancı’nın Galatasaray Üniversitesi’ndeki dersleri iptal edildi

Prof. Fincancı’nın Galatasaray Üniversitesi’ndeki dersleri iptal edildi
“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı barış bildirisinin imzacılarından Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın Galatasaray Üniversitesi’nde bu dönem vereceği dersler iptal edildi. Karar, rektör tarafından bildirilirken, Prof. Fincancı ve üniversiteden bazı akademisyenler, kararda YÖK’ün baskısının etkili olduğunu belirtti.


Prof. Fincancı, 2006 yılından bu yana Galatasaray Üniversitesi’nde Adli Tıp dersleri veriyor. Üniversite daha önce barış bildirisi imzacılarına soruşturma açmamıştı.

Hayatın Sesi’ndeki habere göre Fincancı, “Bu insanları da bastırmaya çalışıyorlar. Bizlerin üzerinden böyle bir baskıya maruz kaldıkları için yönünü şaşırabilir öfke. İlişkileri erozyona uğratan bir süreç” dedi. Akademisyen ve adli tıp uzmanı ayrıca, iktidarın baskılarına karşı ortak mücadeleden başka çare olmadığını vurgulayarak, “Yani bu baskılar elbet sona erecek; birlikte hareket edersek. Yan yana durma becerisini geliştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Prof. Şebnem Korur Fincancı, Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı gerekçesiyle Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’le birlikte tutuklanmış, 10 gün sonra tahliye edilmişti.

57 yaşındaki Prof. Fincancı adli tıp, işkencenin saptanması ve rehabilitasyonu alanlarında uzman bir doktor ve aynı zamanda Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın da kurucu başkanıdır.
30 Eylül 2016 09:53
DİĞER HABERLER