O da 'montaj' dedi!

Doğan Yayın CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, Redhack tarafından sızdırıldığı belirtilen maillerle ilgili açıklama yaptı. Yalçındağ yaptığı açıklamada, maillerin gerçek olmadığını ifade etti. Şaşkınlık içinde olduğu belirten Yalçındağ, 'Benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş' dedi.


Redhack Yalçındağ'ın Albayrak'a attığı mailleri yayınlamıştı


Söz konusu maillerin gerçek olmadığı iddia eden Yalçındağ, “Benim bilgisayarım maalesef bir şekilde hacklenmiş. Benim günlük bütün raporlarım, rapor dediğim günlük, ben 22 senedir günlük tutuyorum. Hepsi maalesef çalınmış, ele geçirilmiş.” dedi.

'MONTAJ' SAVUNMASI

Yalçındağ Berat Albayrak'a günlük rapor verdiğini gösteren maillerle ilgili şöyle konuştu:

Bugün (dün) teknik arkadaşlarla görüştüm, incelemelerini yapıyorlar. Ama bu benim e-mail attığım doğru değil. Buradaki şey, teknik çalışma neticelenmedi ama bilgisayarımın şifresini ele geçiriyorlar, kırıyorlar, bilgisayarımdaki günlük raporlara, günlük şeylere giriyorlar. Bunları değiştirerek, manipüle ederek ve hitap koyarak bazı yerlere ya e-mail atıyorlar ya e-mail atmış gibi gösteriyorlar ya da bunu fotoğrafla atıldı gibi algı yaratıyorlar. Böyle bir e-mail yok. Böyle birşey yok, atma yok.

Sosyal medyada yer alan ve Yalçındağ tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a gönderildiği iddia edilen maillerde, Yalçındağ’ın Hürriyet Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek’i kovmak için yardım istediği iddia edilmişti.

Cumhuriyet’ten Aykut Küçükkaya’ya konuşan Yalçındağ, teknik incelemenin devam ettiğini söyleyerek “şaşkınlık içerisindeydim, ama teknik olarak benim bilgisayarımdan e-mail atılmış gibi… e-mail atabiliyorlarmış bilgisayarınızı ele geçirdikleri zaman. Yatak odasına girmek gibi bir şey” ifadelerini kullandı.

28 Eylül 2016 23:49
DİĞER HABERLER