Nakıboğlu ailesiyle ilgili mahkemeden nihai karar

Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, oğlunun da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 27 kişinin yargılandığı davada 8 yıl 9 ay hapse mahkûm edildi. Cahit Nakıboğlu, sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilirken Nakıboğlu’nun oğlu Taner Nakıboğlu ise 15 yıl hapse mahkûm edildi.

Gaziantep’te 4’ü tutuklu 27 kişinin yargılandığı Naksan Holding’e yönelik davanın 12’nci celsesinde karar duruşması yapıldı. 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu Naksan Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Tanıkboğlu, Cihan Dağcı, Murat Zar ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.
 
‘Silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet’ iddiaları ile son kez hakim karşısına çıkan Taner Nakıboğlu, şirketlerine konulan kayyımların kaldırılmasını istedi. Savcı ise mütalaasında iş adamlarının cezalandırılmalarını ve tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Cahit Nakıboğlu da savunmasında, sağlık sorunlarının olduğunu belirtip, tahliyesini ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Cahit Nakıboğlu’na 8 yıl 9 ay hapis cezası verip, sağlık sorunlarını göz önünde bulundurarak tahliyesine, oğlu Taner Nakıboğlu’na ise 15 yıl hapis cezası verip tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme diğer sanıklar Cihan Dağcı ve Murat Zar’a ise 8 yıl 9 ay, Emre Özkaya’ya 6 yıl 3 ay, Arif Çiftçi’ye 3 yıl 9 ay, Mesut Çeven’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuksuz sanıklardan Cahit Nakıboğlu’nun oğlu Emre Nakıboğlu’nun ise 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasına, Ferhan Nakıboğlu’nun da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti davadaki diğer tutuksuz sanıkların ise beraatine karar verdi.

08 Kasım 2018 18:48
DİĞER HABERLER