Moody's konusunda karşı karşıya geldiler!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulunuyor. Moody's'in not indirim kararını değerlendiren Şimşek, "Kredi notunun düşüşünü ciddiye alıyoruz, tekrar yükseltmek için yoğun bir çaba içine gireceğiz" diye konuştu. Enerji Bakanı Berat Albayrak'sa Moody's'in kredi notunu çöpe çevirmesi hakkında 'Vız gelir tırıs gider' demişti.
Mehmet Şimşek’ten Moody’s açıklaması

İşte Şimşek’in açıklamalarından satır başları:

Bu önemsiz değil ama dünyanın sonu da değil. Çok uzun süredir Türkiye’nin cbs’leri yatırım yapılabilir seviyenin altındaydı. Kredi derecelendirme kuruluşları genelde geriden takip eder. Ayrıca yatırım fonları sadece kredi derecelendirme kuruluşlarına göre yatırım yapmazlar. Kamu maliyesindbeki güçlü duruş yatırım yapılabilir seviyeyi kesinlikle hak ediyor. Son yıllarda Türkiye’nin kendi iç gelişmeleri ve yakın coğrafyadaki gelişmeler yüzünden Türkiye algısında bozulma var.
Türkiye’nin reformlara ihtiyacı tabi ki var ancak Türkiye gerçekliği ve algısı arasında ciddi bir fark var. Türkiye yoluna güçlü bir şekilde devam edecektir. Türkiye için yatırım yapılabilir seviye arzulanır seviyedir ama olmaması dünyanın sonu değildir.

Berat Albayrak 'vız gelir tırıs gider' demişti

Albayrak Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu 'çöp'e çevirmesi hakkında 'Birileri not indirmiş, kaldırmış umrumuzda olmayacak. Ülke olarak büyümeye, dik duruşumuza devam edeceğiz. Algı operasyonunun farkındayız. Vız gelir, tırıs gider. Bu oyunun farkındayız elhamdülillah. Maşallah ekonomimizi her geçen gün daha iyiye gidiyor.' ifadelerini kullanmıştı.
29 Eylül 2016 10:48
DİĞER HABERLER