Melih Gökçek'in oğlu başkanlığa adaylığı açıkladı

Melih Gökçek'in Osman Gökçek ise Ankara Ticaret Odası Başkanlığı için adaylığını açıkladı.
Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) 8 yönetim kurulu ve 5 yedek yönetim kurulu üyesinin istifasının ardından bugün yapılan ATO Meclis toplantısında da Başkan Salih Bezci de istifa etti. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü odalarından olan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da üyesi olduğu Ankara Ticaret Odası'nda istifa depreminin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyordu.

Bezci'nin istifasından sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu, Beyaz TV Genel Müdürü Osman Gökçek, başkanlık koltuğu için adaylığını açıkladı. 

Gökçek'in başkanlığa giden yolu, ekim başında ATO Medya Meslek Komitesi'nden 4 asil 5 yedek üyenin istifa etmesiyle başladı.

Söz konusu istifaların ardından 19 Ekim'de boşalan komite üyelik seçimlerinde Osman Gökçek aday olarak Meslek Komitesine, buradan da ATO Meclis üyeliğine girmiş oldu.

Osman Gökçek'in ATO Başkanlığına aday olabilmesi için ATO Meclis Üyesi olma şartı bulunuyordu ki bu hamleyle gerekli şart yerine getirilmiş oldu. Bugünkü toplantı, Gökçek'in katılacağı ilk Meclis toplantısı

Kendi istemediği sürece görevden alınamayan Bezci'nin istifa etmesi durumunda yönetmelik gereği ATO Meclisi'nin 1 ay içinde yeni başkan ve yönetim kurulunu seçmesi gerekecek. 
27 Ekim 2016 18:05
DİĞER HABERLER