Kuzey Kore'den yeni 'balistik füze denemesi'

Kuzey Kore'den yeni 'balistik füze denemesi'
ABD ve Güney Koreli yetkililer, 'nükleer kriz' sürerken Kuzey Kore'nin yeni bir 'balistik füze denemesi' gerçekleştirdiğini açıkladı.
 ABD'li yetkililerin Kuzey Kore'nin füze denemesi yaptığını saptadıklarını ve ne tür bir füze olduğunu araştırdıklarını belirtti.
Güney Kore haber ajansı Yonhap, ülkedeki askeri yetkililere dayandırdığı haberinde Cumartesi günü yerel saatle 16.30 sularında atılan füzenin fırlatıldıktan saniyeler sonra başarısız olduğunu bildirdi.

Beyaz Saray, Kuzey Kore'nin füze denemesinden haberleri olduğunu ve ABD Başkanı Donald Trump'ın da konuyla ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, füze denemesinden saatler önce Kuzey Kore ile süren krize ilişkin Pyongyang hükümetine yönelik uluslararası yaklaşımın sertleştirilmesi çağrısı yapmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde konuşan Rex Tillerson, Kuzey Kore'nin nükleer programı konusunda bir anlaşmaya varılamazsa, bunun yıkıcı sonuçları olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Tillerson Kuzey Kuzey Kore ile ülkeden nükleer silahların çıkarılması konusunda müzakere etmeye hazır olduklarını söylemiş, ancak gerekirse ABD'nin askeri gücünü kullanacağı konusunda da uyarmıştı.
29 Nisan 2017 09:33
DİĞER HABERLER