Kocatepe Bediüzzaman Mevlidi’ne bu yıl da izin çıkmadı

Yeni Asya Gazetesi tarafından yıllardır düzenlenen Kocatepe Bediüzzaman Mevlidi’ne bu yıl da izin çıkmadı
Yeni Asya Gazetesi tarafından  21 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecek olan Kocatepe Bediüzzaman Mevlidi’ne Çankaya Müftülüğü’nün “Belirtilen tarih ve saatte adı geçen camide mevlit okutma talebinizin uygun görülmediği” şeklindeki ifadesiyle izin verilmedi. Başta Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm) olmak üzere bütün Peygamberlerin, Ashab-ı Kiram, evliyâullahın, şehitlerimizin, bütün ehl-i imanın ve hususan büyük İslâm âlimi ve müceddidi Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin ruhlarına ithafen okutulacak Mevlid-i Şerif, bu sene de Çankaya Müftülüğü’nün “camide mevlit okutma talebinin uygun görülmediği” gerekçesiyle yapılamıyor.


“BELİRTİLEN TARİHTE CAMİDE MEVLİT OKUTMA UYGUN GÖRÜLMEDİ”

Müftülüğün faks yazısında şöyle denildi: “İlçemiz Müftülüğüne bağlı Kocatepe Camii’nde, Gazeteniz tarafından, başta Peygamberimiz (asm), İslâm büyükleri, şehitlerimiz ve vefatının 58. yılında büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî’nin ruhlarına ithaf edilmek üzere 21 Ekim 2018 Pazar günü öğle namazından sonra mevlit okutulması ilgi yazı ile talep edilmiştir. Belirtilen tarih ve saatte adı geçen camide Mevlit okutma talebenizin uygun görülmediği ilgi yazı (Ankara Müftülüğünün 11.10.2018 tarihli ve 54404498-220.99/141958 sayılı yazısı) ile bildirilmiştir. Bilgilerinizi rica ederim. Ali Gülden - İlçe Müftüsü”



Yeni Asya Gazetesi tarafından ilki 1990 yılında yapılan ve 2000 yılına kadar geleneksel olarak devam eden Bediüzzaman Mevlidi, 14 yıl sonra 2014 yılında Kocatepe Camii’nde okutulmuş ve onbinlerce kişi katılmıştı. 2015 yılında hazırlıkları tamamlanmasına rağmen Ankara’da Gar meydanında 109 kişinin katledildiği saldırı neticesinde Bediüzzaman Mevlid heyeti ile Emniyet yetkilileri arasındaki mutabakat sonucu iptal edilmek durumunda kalmıştı. Önceki yıl ise 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsü dolayısıyla Mevlid okutulamamıştı. Geçen yıl da bütün hazırlıklar tamamlanmasına ve emniyet yetkilileri ile yapılan toplantılar neticesinde “bir problem olmadığı” söylenmesine rağmen mevlide 3 gün kala iptal edilmişti
18 Ekim 2018 14:35
DİĞER HABERLER