Kılıçdaroğlu: Bir milyon mağdur var!

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) insanların mağdur edildiğine değinen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün bir milyona yaklaşan mazlum insanımız var. OHAL mağdurları diyoruz. Öğretmen sendikalı diye öğretmenlikten, devlet memuriyetinden atıyorlar. Sendikalı olmak ne zamandan beri suç oldu?” diye konuştu.

Tokat Turhal Hasan Sevinç Türk Kapalı Spor Salonu’nda pancar üreticileri ve sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla buluşan Kılıçdaroğlu, darbe girişiminde bulunanların adaletli bir şekilde yargılanmalarının gerektiğini hatırlattı.

'1 MİLYON MAĞDUR VAR'

“Adalet ile yönetmeyip kin, öfke, hınç, intikam duygusuyla yönetirseniz mazlumlar yaratırsınız” diyen Kılıçdaroğlu, bugün yaklaşık 1 milyon kişinin ‘OHAL mağduru’ olduğunu söyledi.

Meslekten ihraç edilen öğretmenlerin durumuna değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Öğretmen sendikalı diye öğretmenlikten atıyorlar. Sendikalı olmak ne zamandan beri suç? Anayasal haktır sendikalı olmak. Atamazsınız, varsa bir kabahati verirsiniz mahkemeye, hakim atarsa eyvallah. Ama yargısız, sorgusuz, sualsiz ‘Ben seni görevinden atıyorum’ olmaz. Üniversite hocaları bildiri yayınladı, vay sen misin bildiri yayınlayan, onları da üniversiteden atıyorlar. Olmaz arkadaşlar, olmaz. Niye atıyorsun? Üniversite hocasının görüşünü beğenmiyor olabilirsin. Ama üniversiteler her türlü düşüncenin özgürce dile getirildiği yerler. Öyle kabul edeceksin. Devlet memuriyetinden, lojmandan atıyorsun. Adamı hapse atıyorsun, eşi çıkıyor ev kiralayacak, kimse ev vermiyor. Bankada 3-5 kuruş parası var çekmek istiyor, bankadaki hesabına tedbir koyuyorsun.”

POLİS MEMURUNUN MAĞDURİYETİNİ ANLATTI

Tüm mağdurlara sahip çıkacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, mektup aldığı bir polis memurundan da bahsetti: “Görevine son verilmiş, ayrıca hapiste. Suçum şu diyor; ‘Kayseri’de bir kooperatife girdim. Taksidini bir banka aracılığıyla ödüyordum. Havale parası alıyorlardı. Bank Asya aracılığı ile gönderildiği zaman havale parası almıyorlardı.’ Sen misin Bank Asya aracılığı ile gönderen… Polisi polislikten atıyorlar. Darbeyi yapanlar, teşebbüsü yapanlar belli…”

'DAVALAR CANLI YAYINLANSIN' 

Çıkarılan KHK’larla asıl zararı, andığı kişilerin gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Meclis’i bombalayıp yurttaşları öldüren darbecilerden adalet içinde kalınarak hesap sorulması gerektiğini anlattı.

Kılıçdaroğlu, darbe girişimi yargılamalarının şeffaf biçimde yapılması ve duruşmaların televizyonlarda canlı olarak yayınlanması isteğini yineledi.

28 Eylül 2016 18:33
DİĞER HABERLER