AKP'de kazan kaynıyor

Kurban Bayramı dolayısıyla dün Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Merkezi’nde parti teşkilatı ile bayramlaşma töreni düzenlendi. Erdoğan'ın bayramlaşma törenine telefon bağlantısıyla katılması dikkati çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Eyüp İlçe Başkanlığı’ndaki bayramlaşma törenine katılırken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise memleketi Kahramanmaraş’ta bayramlaşma törenine katıldı. 

ERDOĞAN BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE KATILMADI

Bayramlaşmaya önem verdiği bilinen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezindeki bayramlaşma törenine bizzat katılmazken, İstanbul’da da herhangi bir toplu bayramlaşma töreni düzenlememesi dikkati çekti. 

AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından her yıl toplu bayramlaşma törenleri gerçekleştiriliyordu. 

Bu bayramlaşma törenleri Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenirken, törene Cumhurbaşkanı başta olmak üzere AKP’nin önde gelen isimleri katılırdı. 

AKP İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen bu törenler, AKP’nin birlik görüntüsü vermesi açısından da önemliydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sık sık katıldığı bu görkemli bayramlaşma törenleri televizyonlarda canlı olarak yayınlanırdı. 

Erdoğan’ın 1994 yılında belediye başkanı olduğu, “Aşkım” dediği ve 2002 yılından bu yana AKP’li başkanlar tarafından yönetilen İstanbul, 24 Haziran seçimiyle kaybedildi.

İSTİFASI İSTENMİŞTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle İstanbul’daki yenilginin faturası AKP İstanbul İl Başkanlığı’na kesilmişti. 

23 Haziran seçiminden sonra, AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan AKP’li vatandaşlar, Binali Yıldırım'a destek sloganları atarken, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'a da istifa çağrısında bulunmuştu.

BİNALİ YILDIRIM İLE UYUMSUZ OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

AKP’li Bayram Şenocak’ın İstanbul’un kaybedilmesiyle istifa edeceği gündeme gelmişti. AKP içerisinde Şenocak’ın istifa edeceği söylentileri tartışmalara sebep olmuştu. 

Diğer iddiaya göre ise Bayram Şenocak ile Binali Yıldırım’ın seçim sürecinde uyum sağlayamadığı idi. Bunun sebebi olarak AKP’nin İstanbul İl Başkanlığı'na Binali Yıldırım’ın istediği isim yerine, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istediği isim olan Şenocak’ın atanması gösterilmişti. 

AKP İstanbul İl Başkanı Şenocak, İstanbul’un kaybedilmesine ve AKP’liler tarafından gelen tepkilere rağmen makamını korudu. 

İL BAŞKANI ŞENOCAK BELEDİYELERİ ZİYARET ETTİ

Her yıl İstanbul’da AKP İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen bayramlaşma töreni yerine ise Şenocak AKP’li belediyelere bayram ziyaretinde bulundu. 

Öyle görünüyor ki AKP içinde, İstanbul İl yönetimi tartışması daha çok su kaldıracak. 

Erdoğan’ın “aşkım” dediği İstanbul’un kaybedilmesi, İstanbul il yönetimine ilişkin tartışmalar, AKP’nin adeta gövde gösterisi yaptığı İstanbul’daki bayram törenlerini dahi rafa kaldırdı.

14 Ağustos 2019 12:10
DİĞER HABERLER