Hulusi Akar kendinden emin

ABD, Türkiye'ni Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına karşı çıkıyor. Beyaz Saray'ın "Ya S-400 ya F-35!" muhtırasına rağmen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kendinden emin konuştu: "Pilotlarımızın ve teknik personelin eğitimi ABD'de devam ediyor. İlk F-35'in kasımda Malatya'ya gelmesini bekliyoruz."

ABD'nin "Rus S-400 hava savunma sistemini teslim alırsanız unutun" dediği F-35 taarruz uçağı hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan bir açıklama geldi. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamalara rağmen F-35'lerin teslimatına dair hazırlıklarda aksaklık olmadığını kaydeden Akar, "Pilotlarımız, bakım personelimiz ABD'de eğitim almayı sürdürüyor." dedi.

AKAR: F-35 KASIMDA MALATYA'YA GELECEK

Akar, "Kasımda uçakların Malatya’ya gelmesini bekliyoruz. Bununla ilgili Malatya’daki altyapı hazırlıklarımız tamamlandı." diye konuştu.

Türkiye'nin NATO'dan kopmadığını da söyleyen Bakan Akar, "Sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile İdlib'e yönelik imzalanan metin için ise "Müşterek bir koordinasyon merkezi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor." değerlendirmesini yaptı.

BD’li emekli korgeneral Ben Hodges, Ankara-Washington arasında karşılıklı mesajlarla tırmanan S-400 krizini değerlendirdi. 

EMEKLİ GENERAL HODGES: "BU İŞ BİTTİ" DEMEK İÇİN ERKEN

2014-2017 yılları arasında ABD ordusunun Avrupa’daki kara kuvvetlerinin komutanlığını yapan Korgeneral Ben Hodges, Türkiye’nin NATO’nun önemli askeri bilgilerinin Rusya’nın eline geçmesine yol açabilecek bir hamle yapmasına ihtimal vermediğini belirtmişti.

“Şu anda ‘bu iş bitti’ denilen bir noktada değiliz.” diyen Hodges, “Sonunda aklı selim galip gelecektir. Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, müthiş bir adam. Kendisini yıllardır tanırım. O NATO’dan anlar, önemini bilir.” ifadelerini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanı Akar, son 4 ayda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile iki defa bir araya geldi.

14 Mart 2019 12:50
DİĞER HABERLER