Hollanda iltica eden Türk sayısını açıkladı

Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından yayınlanan 2017 rakamlarına göre, ülkeye 480 Türk kökenli kişi sığınma için başvuruda bulundu.
Sadece Kasım ayında 80 Türk'ün başvuru yaptığı Hollanda'da CBS verileri ve Trouw Gazetesinin araştırmasına göre sığınma başvuruları 15 Temmuz 2016'dan itibaren hızla arttı. Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından yapılan açıklamada 2002 yılından bu güne değin en fazla Türk kökenli sığınmacının geçen yıl geldiği belirtildi.

480 TÜRK KÖKENLİ KİŞİ HOLLANDA'YA İLTİCA BAŞVURUSU

2017 tarihinde , Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından yayınlanan rakamlara göre, 480 Türk kökenli kişi Hollanda'ya sığınma için başvuruda bulundu. Kasım 2017 tarihinde ise bu durum doruk noktasına ulaşıldı. Bu ay içerisinde toplam 80 Türk sığınma başvurusunda bulundu. 

15 TEMMUZ BAŞARISIZ DARBE GİRİŞİMİ

Hollanda CBS ve Trouw Gazetesi haberinde Türk sığınmacıları arasında Hizmet Hareketi'ne mensup çok sayıda kişinin olduğuna yer veriliyor. 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra AKP hükümeti tarafından Türkiye'de başlatılan cadı avı kapsamında artan baskılar ve tehditler nedeni ile buraya gelen ilk Türklerin de ülkede kalıcı ikamet statüsüne kavuştuğuna yer veriliyor. Hollanda Merkezi  İstatistik Bürosu (CBS) Hollanda, Almanya ve Yunanistan başta olmak üzere diğer AB ülkelerine de Türk kökenli Hizmet Hareketi mensubu  sığınmacı sayısının arttığına yer veriyor.

ÇOĞUNLUK SURİYE VE ERİTRE'DEN

Hollanda'ya başvurulan genel  iltica talebinin toplam sayısının 2016 yılında 2017 yılına göre iki bin kişi daha düşük olduğuna dikkat çeken Trouw Gazetesi 2016 yılında sığınma başvurusuna 16145 kişinin başvurduğu, 2017 yılında ise Hollanda'ya 14.490 kişinin sığınma başvurusunda bulunduğuna yer veriliyor. Çoğu sığınmacının Suriye'den Eritre'den gelen ailelerin oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

TÜRKİYE İLE AB ARASINDA MÜLTECİ ANTLAŞMASI

2015 yılında iltica başvurularının sayısında Hollanda'da  belirgin bir artış olduğuna dikkat çeken CBS Araştırma Kurumu, yaklaşık 57 bin sığınmacının, başta Suriye olmak üzere değişik ülkelerden  Hollanda'ya geldiğini açıkladı. Avrupa Birliği'nin Türkiye ile Mart 2016 tarihinde mülteci antlaşması nedeni ile Türkiye'den gelen mültecilerin akışının azaldığına yer veriliyor.

BASRİ DOĞAN, AMSTERDAM

20 Ocak 2018 14:36
DİĞER HABERLER