Hocaefendi’ye ailesinin verdiği söz: Başımıza ne gelse razıyız

Hizmet Hareketi'ne mensup yüz binlerce kişinin AKP hükümetinin soykırıma varan baskı ve şiddetine maruz kaldığı şu günlerde Fethullah Gülen Hocaefendi ve ailesinin yaşadığı elem ve ıstırap da Salih Gülen'in vefatı ile bir kere daha yürekleri dağladı. Ailenin bugüne dek nasıl bir bedel ödediğini 5 yıl önce vefat eden Sıbgatullah Gülen'in aktardığı bir vaka gözler önüne seriyor. Seneler evvel Hocaefendi'ye ne için ahdetmişlerdi? Merhum Sıbgatullah Gülen, Geçmişten İzler'de adeta bugünleri anlatmış.

SAMANYOLUHABER | ÖZEL- Yıl 1975 veya 1976. Babası Ramiz Efendi’nin vefatından 1 ya da 2 sene sonra Fethullah Gülen Hocaefendi, Erzurum'da annesi, kardeşleri, teyzesi, halası ve aileden birkaç kişiden müteşekkil aile meclisini toplar. 

Kendileri ile mühim bir meseleyi istişare edecektir. 

Hocaefendi konuşmaya başlar:

Ben sizin neyinizim?

Kardeşi: Abimizsin.

Annesi: Evladımsın.

Teyzesi ve halası: Yeğenimizsin.

“Pekâlâ.” der Hocaefendi. 


TARİH: 23 Mart 2014 YER: İSTANBUL | Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kardeşleri ve yakınları İstanbul'da bir araya gelerek Fethullah Gülen'in şahsında Hizmet Hareketi'ne karşı linç kampanyası yürütüldüğünü belirtmişti. Bu fotoğraf karesinde yer alan Sıbgatullah Gülen (önde sağdan 4'üncü) 24 Kasım 2014'te, Salih Gülen (önde sağdan 5'inci) 18 Mart 2019'da vefat etti.  
 
“BEN BİR YOLA GİRDİM, BENDEN DÜNYEVÎ BİR BEKLENTİNİZ OLMASIN”

Hocaefendi akabinde Hizmet Hareketi için dönüm noktası teşkil edecek şu sözleri sarfeder: “Size çok mühim bir şey diyeceğim.Ben bir yola girdim. Bu yol Allah yolu. Bu yoldan dönmem mümkün değil. Benim dünyevî hiçbir beklentim yok. Sizin de benden dünyevî hiçbir beklentinizin olmamasını istiyorum. Çalışsın, kazansın, bana baksın, yedirsin… Böyle bir beklentiniz olmayacak. Bu bir.” 

Hocaefendi’nin daha sonra söyleyecekleri adeta bugünkü zulüm devrine ışık tutuyor: “İkincisi benim yüzümden sizi hapse atarlar, takip ederler, taciz ederler. Şimdi takip de yok başka birşey de. Bunlara şimdiden kendinizi hazırlayın. Gelecekte bunların hepsi olacak. Kendinizi bunlara hazırlamazsanız şimdiden ortalık sakinken deyin ki ‘böyle bir kardeşimiz, böyle bir evladımız yok.’ Ben kendi yoluma siz kendi yolunuza.”

“BU YOLDA BAŞIMIZA HER NE GELİRSE HAZIRIZ”

Bu sözlere o mecliste bulunan aile fertlerinin cevabını kardeşi Sıbgatullah Gülen’in gözleri dolu dolu şöyle aktarmıştı: “Siz bizim kanımızsınız, canımızsınız, yüreğimizsiniz. Ne emrederseniz başımızın üstünde. Ne gelirse senin yüzünden hazırız.” 

24 Kasım 2014'te vefat eden Sıbgatullah (Seyfullah) Gülen'in naaşı Erzurum Lâlâ Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazını müteakip baba ocağı Korucuk köyünde defnedilmişti. Diyar-ı gurbetten dönemeyen Hocafendi'nin hüznünü bir nebze dindirebilmek ve ailenin taziyesine iştirak etmek ümidi ile Türkiye'nin dört bir tarafından gelen binlerce kişi dua ve tekbirlerle Sıbgatullah Gülen'e son vazifesini ifa etmişti.

SIBGATULLAH GÜLEN 5 YIL ÖNCE VEFAT ETTİ

Sıbgatullah (Seyfullah) Gülen Hizmet Hareketi'nin kilometre taşlarından birine dair bilgileri, 20 Temmuz 2016’da ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) rejiminde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan 200’e yakın medya kuruluşundan biri olan Irmak Televizyonu’nda “Geçmişten İzler” programında anlatmıştı.  

Sıbgatullah Gülen, 24 Kasım 2014'te 72 yaşında vefat etmiş ve Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Korucuk köyünde aile kabristanına defnedilmişti. 

Hocaefendi kardeşinin cenaze merasimine gelememiş, diyar-ı gurbette gıyabi cenaze namazını bizzat kendisi eda ettirmişti.   

20 Mart 2019 01:10
DİĞER HABERLER