'Geçen bir tanesine telefonda dedim ki...'

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Suriye saldırısıyla Rusya ve Türkiye'nin arası açıldı açıklamasına Erdoğan'dan dolaylı cevap geldi. Ancak Erdoğan'ın bir dönüşünü de beraberinde getirdi
Sürekli yön ve eksen değiştiren dış politikada desteklenen veya desteği çekilen ülkeleri tahmin etmek zorlaştı. Geçtiğimiz günlerde Suriye saldırısı sonrası ABD, İngiltere ve Fransa üçlüsüne destek açıklaması yapan Tayyip Erdoğan şimdi de Fransa özelinde bu koalisyon ağır ifadeler kullandı.

Saldırının gerçekleştiği ilk gün destek açıklaması yapan AKP iktidarı kıvrak dönüşünü yine yaptı.

'GEÇEN BİR TANESİNE DEDİM Kİ'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'nde Macron’u kastederek, “Geçen bir tanesine söyledim telefonda; ‘Siz, (dedim) Cezayir’de 5 milyon insanı katletmediniz mi? Önce bunun hesabını verin. ‘5 milyon insanı siz Cezayir’de katlettiniz şimdi kalkıyorsun Suriye’yle ilgili bana akıl veriyorsun’ dedim” ifadesini kullandı.

KAN KOKUSUNU ALINCA KOŞUP GELDİLER

Erdoğan ayrıca Suriye saldırısı sonrası 'kan kokusunu alınca koşup gelenler' ifadelerini kullandı. “Batılı güçlerin işin ucu çıkarlarına dokununca neler yaptıklarını görüyoruz” diyen Erdoğan, “Mesele petrol, altın, elmas olunca kan kokusu almış köpek balığı gibi binlerce kilometre öteden koşup geliyorlar” görüşünü dile getirdi.
17 Nisan 2018 11:16
DİĞER HABERLER