Gazi Üniversitesi öğrencilerine gözaltı

Gazi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, üniversitelerinin bölünmesine tepki gösterdi. Polisin biber gazı kullanarak dağıttığı eylemde çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

AKP'nin hazırladığı yeni düzenleme ile Gazi Üniversitesi’ndeki 9 fakültenin ayrılarak, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne katılması planlanıyor. Üniversitelerinin bölünmesine tepki gösteren Gazi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri eylem yaptı. Evrensel gazetesinin haberine göre, rektörlük ve MHP’li ÖTK temsilcileri öğrencilerin dağılmasını istedi. Rektörlük binası önündeki eylemlerine devam eden öğrenci ve öğretim üyeleri, “Gazi bizimdir bizim kalacak” sloganı attı.


Eylemde konuşan Prof. Dr. İhsan Erdoğan, 1926’da temelleri atılan üniversitelerinin, Türkiye’nin bütün yüksek öğretim kurumlarına hizmet eden bir kurum olduğunu söyledi. Gazi Üniversitesi’nin, önemli işlevler üstlendiğini dile getiren Erdoğan, “Şimdi ne yazık ki bu kurum bölünerek küçültülmeye çalışılıyor” dedi. Erdoğan, üniversitenin küçültülerek değerlerinin ortadan kaldırılmak istendiğini belirtti ve öğrencilere Gazi Üniversitesi rozeti takarak bunu ömürlerinin sonuna kadar taşıma çağrısında bulundu.

ÖĞRENCİLER GÖZALTINA ALINDI

Eylemde öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı. Polis gruba biber gazı kullanırken, 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı ve çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

26 Nisan 2018 15:48
DİĞER HABERLER