Galatasaray kongresinde darbe

Galatasaray'da Mustafa Cengiz'in ikinci dönemi olan 29 Mayıs 2018'den günümüze kadar olan dönemde Cengiz yönetimi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Cengiz'in idari açıdan ibra edilmemesi üzerine sarı kırmızılı kulübün tüzüğüne göre başkan Mustafa Cengiz'in 30 gün içerisinde seçim kararı alması gerekiyor. Cengiz aday olamayacak. Kulübün net borcu ise 2,8 milyar TL olarak açıklandı.

Galatasaray Kulübü Mali Genel Kurulu'nda Başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin ikinci dönemi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. Kulüp 1 ay içinde olağanüstü seçime gidecek. 

Galatasaray'ın Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurul'da eski başkan Dursun Özbek yönetiminin 2018 yılının 23 günü ile kulübün mevcut başkanı Mustafa Cengiz yönetiminin iki dönem faaliyetleri üyelerin ibrasına ayrı ayrı sunuldu. 

MUSTAFA CENGİZ YÖNETİMİ İDARİ YÖNDEN İBRA EDİLMEDİ

Üyelerin oylaması sonucu Dursun Özbek yönetiminin 23 günlük faaliyetleri mali ve idari yönden ibra edildi. Mustafa Cengiz yönetiminin ilk dönemi olan 23 Ocak-29 Mayıs dönemindeki faaliyetleri de idari ve mali yönden oy çokluğu ile ibra edildi.

Mustafa Cengiz'in ikinci dönemi olan 29 Mayıs'tan günümüze kadar olan süreçte ise Cengiz yönetimi mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi. 

Cengiz'in idari açıdan ibra edilmemesi üzerine sarı kırmızılı kulübün tüzüğüne göre başkan Mustafa Cengiz'in 30 gün içerisinde seçim kararı alması gerekiyor.

GALATASARAY'IN NET BORCU 2,8 MİLYAR TL

Kulüp ve bağlı ortaklıkların net borcunun toplam 2 milyar 825 milyon 755 bin 791 lira, alacakların ise 1 milyar 560 milyon 123 bin 356 lira olduğu belirtildi. 

Borç-alacak farkının 1 milyar 265 milyon 632 bin 435 lira olduğu aktarıldı. Galatasaray'ın 31 Aralık 2017 itibarıyla borç-alacak farkı, 1 milyar 163 milyon 430 bin 729 lira olarak gerçekleşmişti.

"KİMSE BENİM TEKNİK DİREKTÖRÜMÜ SOKAK SERSERİSİ DİYEMEZ"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Vakfı ile ciddi meseleleri olduğunu söyledi.

Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve ekibine "Sokak kabadayısı." denmesini karşılık verdi.

Cengiz, eleştiriler üzerine, "Fatih Hocama demediler. Yardımcı antrenör Hasan hocaya der gibi yaptı. Bu da hoş değil. Kimse benim teknik direktörüme 'sokak serserisi' diyemez. Onu diyen en büyük serseridir." ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz'in başkanlığındaki Galatasaray yönetim kurulunda Abdurrahim Albayrak ve eski EPDK Başkanı Yusuf Günay gibi isimler görev alıyor. 

MUSTAFA CENGİZ: BENİ İSTEMEYEBİLİRSİNİZ, İSTİFAYA DAVET EDEBİLİRSİNİZ

Cengiz, genel kurul üyelerinin kendisini istememesini veya istifaya davet edilmesini normal karşılayabileceğini söyledi.

Genel kurulun gergin bir ortamda geçtiğini vurgulayan Mustafa Cengiz, şöyle devam etti:

"Galatasaray için katlandığınız gerilime hayret ediyorum. İnsan başkan olunca başka, taraftar olunca başka, protokolde oturunca başka bakıyor. İnsan mağarada ve sarayda aynı düşünemiyor. Bu öfke niçin? Öfkelenebilirsiniz, beni istemeyebilirsiniz, istifaya davet edebilirsiniz. Gayet doğal. Bundan asla rahatsız değilim. Benim için 'kedi' dendi, 'değnekle kovalanır' dendi, 'gerisi yalan' dendi, 'temsil kabiliyeti' dendi. Ben sizi temsil ediyorum. Siz neyseniz, ben oyum."

"BEN VE ARKADAŞLARIM BUNLARI HAK ETMİYORUZ"

Genel kurulda önceden söylediklerinin ekrana yansıtılarak eleştiri konusu yapılmasına değinen sarı-kırmızılı kulübün başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geri adım atmıyorum. Neredeyse kasetlerim yayınlandı. Başkan olmadan öncekiler de bütün sözcüklerimin arkasındayım. Zaten buradaki konuşmam da gereksiz ve anlamsız." 

Cengiz, "Burada bana konuşulan sözcükler, disipline gelen sosyal medyadaki hakaretlerden daha da ağır. Yerimden kalkıp bir şey demedim. Ben ve arkadaşlarım bunları hak etmiyoruz. Çalışmamız bile küçük görüldü. Biz bu işe gönüllü talip olduk. Kapı açıkken içeri girip kimsenin koltuğunu kapmadık." diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz idari açıdan ibra edilmediği için olağanüstü kongrede aday olamayacak. 

CENGİZ'DEN MAHKEME YORUMU

İdari yönden ibra edilmeyen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Mahkemeye gidecek misiniz?" sorusuna, "Bakacağız." cevabını verdi.

Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan genel kurulunda oy çokluğu ile idari yönden ibra edilmeyen başkan Mustafa Cengiz, genel kurulun ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

"Konuşacak mısınız" sorusuna "Taraftar ve camia konuşuyor" cevabını veren Mustafa Cengiz, yönetim kuruluyla bir araya geleceklerini ve sakin kafayla durum değerlendirmesi yapacaklarını dile getirdi.

Cengiz kısa açıklamanın ardından aracına binerek salondan ayrıldı.

ADNAN POLAT YARGI KARARIYLA AKLANMIŞTI

Galatasaray Kulübünün 2011 yılında yapılan yıllık olağan mali genel kurulunda idari yönden ibra edilmeyen dönemin başkanı Adnan Polat ve yönetimi, yargı kararıyla aklanmıştı.

Kongrede mali yönden ibra edilen Adnan Polat ve yönetimindeki isimler, idari yönden ibra olmamanın iptali için dava açmıştı. Polat ve yöneticiler, yerel mahkemenin red kararını temyize götürmüştü.

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozarak Polat ve yönetim kurulu üyelerini aklamıştı. 

Yargıtay kararını, "Spor kulüplerinin her türlü işlem ve faaliyetlerinde önemli olan paranın hesabının verilmesi olup, mali yönden kusurlu bulunmayan yönetim kuruluna idari yönden de kusur izafe edilmesi hukuken mümkün bulunmamaktadır." şeklinde açıklamıştı.

MUSTAFA CENGİZ ADAY OLAMAYACAK

Galatasaray tüzüğüne göre seçime gidecek olan Galatasaray'da mevcut başkan Mustafa Cengiz, bu seçimde aday olamayacak.

Galatasaray, kulüp tüzüğünün 59. maddesi: "Aklanmayan Kulüp Başkanı ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler."

24 Mart 2019 02:28
DİĞER HABERLER