FLAŞ... ABD kongresi'ne Türkiye'ye yaptırım için yasa tasarısı sunuldu

Türkiye'nin başından beri ortak olduğu F-35 projesinde bu uçakların Türkiye’ye teslimatını engellemek için ABD Kongresi’ne yasa tasarısı sunuldu
ABD Kongresi'nde bazı senatörler, F-35'lerin Türkiye'ye teslimatını engellemek için yasa tasarısı sundu. Yasa tasarısının gerekçesi olarak ABD uyruklu rahip Andrew Craig Brunson'un tutuklu bulunması gösterildi.

ABD'de aralarında Cumhuriyetçi ve Demokratların bulunduğu bir grup senatör, ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un tutukluluğunun sürmesi nedeniyle Türkiye'ye yeni F-35 savaş uçaklarının sevkiyatını engellemek istiyor.

Sputnik'İn haberine göre ilgili yasa tasarısı, senatörler James Langford, Jeanne Shaheen ve Thom Tillis tarafından sunuldu.

ABD Senatosu'na sunulan F-35 yaptırımı teklifinin imzacılarından Oklahoma Senatörü James Lankford Twitter'da, "Erdoğan'ın hukukun üstünlüğüne kayıtsızlığının" tehlikeli olduğunu belirterek bu nedenle Türk hükümetine hassas teknolojilerin satılmasının son derece riskli olduğunu savundu.

Langford, "Türkiye'nin stratejik kararları maalesef giderek çizgiden çıkıyor ve bazen ABD'nin çıkarlarıyla çatışıyor. Ayrıca Türk hükümeti giderek Rusya'ya yaklaşıyor ve aynı zamanda Amerikan din adamını politik müzakerelerde piyon olarak kullanmak için onu suçsuz yere cezaevinde tutuyor" ifadelerini kullandı.

Senatör Tillis de Türkiye'yi iki ülke arasındaki ilişkileri bozmakla suçladı.
27 Nisan 2018 00:37
DİĞER HABERLER