FBI, ABD'deki MÜSİAD'çıları sorgulamış

RedHack’in ele geçirdiği Berat Albayrak’ın mail adresinden çıkan belgelerden birinde, FBI’ın MÜSİAD-USA yöneticisi İbrahim Uyar ve yardımcılarını sorguladığı ortaya çıktı.
FBI, MÜSİAD'ın ABD yöneticisini 'ajanlık' suçlamasıyla sorgulamış

Merkezi Washington’da bulunan MÜSİAD-USA yöneticisi İbrahim Uyar , Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a gönderdiği bir e-postada , FBI tarafından sorgulandığını ve Cumhurbaşkanlığı ve hükümet için 'ajanlık' yapmakla suçlandığını öne sürüyor.

Uyar, temmuz ayında (green card-yeşil kart)  için Ankara’ya gideceği gün FBI tarafından sorgulandığını yazdığı e-mailde, asistanı Emre Eren ve MÜSİAD-USA Direktörü Murat Güzel ve Mustafa Tuncer'in de sorgulandığını iddia ediyor.

GREEN CARD BAŞVURUSU REDDEDİLMİŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın e-posta hesaplarını hackleyen RedHack'in yayınladığı e-postaya göre,  2 yıl önce kurulan  (The Turkish American National Steering Committee- Türk-Amerikan Yönlendirme Ulusal Komitesi) adlı komitenin eşbaşkanlığını da yapan Uyar,  ayrıca 'Turkish Heritage Organization' adlı kuruluşun başındaki Halil İbrahim Danışmaz'ın da aynı gerekçeyle sorgulandığını bildiriyor.

Uyar, mağdur olduğunu ancak konuyu gizli tutup basına bildirmediğini kaydettiği mailinde, cebinden 33 bin dolar ödeyerek New York Times gazetesine darbe girişimiyle ilgili ilan verdiğini anlatıyor.
 
Öte yandan , Türkiye’de bulunan İbrahim Uyar, Hürriyet Gazetesine FBI tarafından sorgulandığını doğruladı, şunları söyledi:

‘Bana temmuzda gelen FBI yetkilileri bir ihbar alındığını ve bunun değerlendirildiğini söylediler. Bana daha çok MÜSİAD ve TASC’ın faaliyetleri için ‘Dışarıdan yardım alıyor musunuz’ dediler. Ben de almadığımızı, kanunen de böyle bir yardım alamayacağımızı söyledim. Fethullah Gülen cemaatinin kendilerine bunu engel engel olarak görmesi de söz konusu.’

Gazete , Uyar’ın yeşil kart başvurusunun reddedildiğini de yazdı.
30 Eylül 2016 12:14
DİĞER HABERLER