En farklı tasarıma sahip Apple telefon: iPhone 8 değil , iPhone X

Apple, üzerinde hiçbir tuş barındırmayan ve tamamen ekrandan oluşan en son teknolojiye sahip yeni telefonu iPhone X'i tanıttı

.Aynı zamanda "iPhone 10" olarak da adlandırılan iPhone X'te, bir önceki modellerde yer alan parmak izi tanıma sistemi yerine yüz tanıma sistemi yer alıyor.
Apple tanıtımda yaptığı açıklamada, FaceID teknolojisinin telefonun sahibinin kimliğini tespit etmek için 30 bin adet kızılötesi nokta barındırdığını ve karanlıkta da çalıştığını söyledi. Şirket ayrıca, bu teknolojinin parmak izi tanıma sistemine kıyasla çok daha güvenli olduğunu belirtti.


iPhone X'in 64 GB hafızaya sahip modelinin ABD'de piyasaya çıkış fiyatı 999 dolar (yaklaşık 3.400 TL), 256 GB kapasiteli model ise 1.149 dolar (yaklaşık 3.900 TL) olarak belirlendi. ABD'de bu model, 3 Kasım'da satışa sunuluyor.

Bu model aynı zamanda 14,7 cm (5,8 inç) ekrana ve her inç başına 458 piksele sahip. "Süper retina" olarak isimlendirilen bu ekran, Apple'ın da bugüne kadar ürettiği en fazla detay gösteren ekran olma özelliğini taşıyor.

Üzerinde yer alan tuşun kaldırılması sonucunda kullanıcılar da uygulamalar arasında ekranda kaydırma yaparak dolaşabilecek. Sanal asistan Siri'ye ulaşmak içinse yandaki tuşa basmak gerekiyor.

iPhone X'in pil kapasitesi iPhone 7'den iki saat daha uzun. Ayrıca kablosuz şarj etme özelliği de bulunuyor.



Daha henüz mağazalarda satışa başlamamasına rağmen , Apple meraklıları dünyanın dört bir yanında çıkacak ilk iPhone X 'i alabilmek için uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Bir çık Apple mağazasının önü kamp yerine çevrilmiş durumda 

13 Eylül 2017 00:43
DİĞER HABERLER