Düşene bir tekme de sen vur

Zaman Avrupa Yazarı Mahmut Çebi son dönemde Türkiye'de yaşanan gelişmeleri analiz etti

Yolan kim, yolunan kim? Halka tavuk muamelesi yapan kim?

Benim anlamadığım bir husus var. Artık neredeyse herkes Hizmet Hareketi mensubu olan kişilerin yolmada mahir olduğunu söylüyorlar. Bu konuda uzman olduğu söylenen kişiler kim? Bu kişiler olduğu söylenenlerin neredeyse hepsi niçin beş parasız. 
Buna karşılık bu kişilerin yolma yaptığını söyleyenlerin hepsi neden aşırı zengin. Ve bunlar bu kadar hızlı bir şekilde nasıl zengin oldular. Yolma uzmanı olduğu söylenen kişiler binlerce insanı eğitmiş ve güzel meslek sahibi yapmışlar. Eleştirenler ne yapıyorlar.

Asıl anlamadığım şeylerin başında ise vatan haini, terörist ve ihanet çetesi olduğu söylenen bu kişilerin yaptığı her iş sadece suçlayanlar tarafından değil üstüne üstlük bizzat cadı avına çıkan devlet tarafından örnek alınıp aynısı yapılmaya çalışılıyor. Hain ve terörist olduğu iddia edilen kişilerin yaptığı işlerin örnek alınması neyle açıklanabilir?

Garip bir tezatlık durum da var. Bu kişileri milleti yolmakla suçlayanlar aylardır el koymalarına rağmen halen halka hizmet için açılan kurumları bitiremediler. Bu kişiler maden bu kadar adi insanlardı niçin kendilerini ve çevrelerini zengin etmek yerine çulsuzluğu tercih ettiler. Bu kişileri eleştiren cemaat ve dernekler ise topladıkları paralarla ne yaptıklarını açıklasalar, algı şaşkınına dönen aziz halkımız karşılaştırma yapsa ve yapılan hainliğin boyutunu net bir şekilde görüp bizzat kendisi tahlil edebilse.

Mesela 50 yıldır faal olan bir Milli Görüş’e devlet el koymak istese el koyulacak kurum sayısı nedir, kaç tanedir? Her yıl toplanan milyonlarla ne yapılıyor? Yeni dönemin adı şeffafiyet olacaksa bir Menzil grubu da şeffaflaşacak mı? Halka rapor verecekler mi? Benzer faaliyetler yapan Alevi, sol ve Kürt derneklerine Hizmet Hareketi’ne sorulan soruların hiç olmazsa onda bir sorulacak mı?

Yoksa demokratik kahramanlığımız hep “düşene bir tekme de sen vur”dan mı ibaret?

Yeni kahramanımız Can Dündar’ın yaptığı gibi…
21 Ekim 2016 13:17
DİĞER HABERLER