Dört zabıta, seyyar pilavcıyı sokak ortasında dövdü

İstanbul, Fatih’teki seyyar satıcı ‘Tatlıcı Ali’nin zabıtalar tarafından dövülmesinin ardından, benzer bir olay da Kadıköy’de yaşandı. Kadıköyle Belediyesi’nde görevli dört zabıta, çevredekilerin tepkisine aldırmadan pilavcıyı sokak ortasında dövdü.

Geçen hafta zabıta ekipleri, Balat sahilinde seyyar tezgahıyla tatlı satan ve ‘Tatlıcı Ali’ olarak bilinen Ali Kıtmir’in aracını elinden almak istemişti. Aracını vermek istemeyen Kıtmir, zabıtalara bıçak ve sopayla karşı koymuştu. Bu sırada biber gazı sıkılan ve aracının camları kırılan Kıtmir, yere düşürüldükten sonra eli sopalı çok sayıda zabıtanın saldırısına uğramıştı.

CNN Türk’ün haberine göre dün de Kadıköy’de bir seyyar pilavcı, zabıtalar tarafından dövüldü. Pilav satan seyyar satıcının yanına gelen dört zabıta, önce satıcıyı tezgahtan uzaklaştırdı, sonra da dövdü. Zabıtalar, kavgayı ayırmaya çalışanları iterek uzaklaştırdı. Çevredekiler yaşananları cep telefonlarıyla kaydetti.

Olayın basına ve sosyal medyaya yansımasının ardından Kadıköy Belediyesi resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı: “Kadıköy’de bir pazar yerinde yaşanan olayla ilgili hukuki soruşturma başlatılmıştır. Hiçbir şekilde kötü muamele ve şiddeti kabul edemeyiz.”


23 Ekim 2016 11:38
DİĞER HABERLER