Doğuş Grubu Rusya'dan çekiliyor

Pek çok büyük şirket gibi Doğuş Grubu da borçlarını yeniden yapılandırdı. Bu sürede küçülmeye giden şirketin Rusya'dan çekildiği iddia ediliyor.



Dünya Gazetesi yazarı Kerim Ülker, grubun önce sahip olduğu bankayı elden çıkardığını şimdi de perakende sektöründeki varlıklarını satmaya hazırlandığını yazdı.

12 Ekim tarihli yazısında Ülker, Bloomberg haber ajansının geçtiğimiz günlerde, Doğuş Grubu'nun Avrupa'nın güneyindeki mal varlıklarını satışa çıkardığını, aralarında lüks oteller, İtalya’daki Capri Palace ve Aldrovandi olmak üzere Hırvatistan’daki Villa Dubrovnik, İspanya’daki Hotel Villa Magna bulunduğunu belirtti.

Küçülmenin Avrupa'daki mülklerle sınırlı olmadığına dikkat çeken Ülker, yazısını şöyle sürdürdü:

"Hatırlanacağı üzere Doğuş, Garanti Bankası’ndaki çoğunluk hisseleri İspanyol finans devi Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’ya (BBVA) sattıktan sonra 2016'da Rusya’daki ilk satışını yapmıştı. Grubun Rusya’da faaliyet gösteren bankası Commercial Bank GarantiBank Moscow AO’nun tamamı 40 milyon dolara Sovcombank’a satılmıştı. Doğuş’un Rusya’daki yeni satışı ise perakende ile ilgili."

Doğuş Grubu'nun Amerikalı mobilya ve ev eşyası perakende zinciri Crate & Barrel'i Türkiye'ye getiren Doğuş Grubu'nun bu markayla yollarını ayırmaya başladığına değinen Ülker, yedi mağaza hedefiyle çıkılan yolda tüm mağazaların ekonomik krizle birlikte tek tek kapatıldığını kaydetti.

Crate & Barrel ile Doğuş Grubu’nun Rusya'ya dört yıllık süreçte yaptığı yatırımın, 50 milyon dolara yaklaştığını ifade eden Ülker, "Lüks segmentte mobilya ve aksesuar satışı yapan ABD’li markanın Rusya’da pek tanınmaması bu kararın ana sebeplerinden biri olarak görünüyor" yorumunu yaptı.

12 Ekim 2018 09:07
DİĞER HABERLER