Demirören'le kan kaybı sürüyor... Gazete trajları düşüyor....

Türkiye medyasında yeni bir döneme geçildiğinin ilanı niteliğindeki, Doğan Medya Grubu’nun iktidara yakın Demirören Grubu’na satışı ile artık Türkiye’de medyanın yüzde 90’ı iktidarın kontrolüne geçti.
Satış için “Tabuta çakılan son çivi” yorumu yapılırken, birçok gazetecinin de işsiz kalacağı konuşuluyor.

Mevcut yönetim yayınlarına devam ediyor. Bu nedenle yayın politikalarında radikal bir değişim henüz gözlemlenmedi. 

Ancak satış sonrası muhalif birçok kesimden tepki mesajları geldi. Merkez medyada konumlanan "Hürriyet gazetesi de artık ‘yandaş’ olarak anılan medya kümesinin içine dahil oldu" şeklinde yorumlara yapılıyor. Yeni yönetimle yayın çizgisinde de ‘Erdoğan’ı rahatsız etmeyecek’ bir politika izlenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Satış sonrasında Hürriyet Gazetesi'nin tirajında önceki haftaya göre yaklaşık 5 bin kadar bir kayıp yaşanmıştı. Posta Gazetesi de 4 bine yakın okurunu kaybetmişti.

 Satış için anlaşmanın duyurulması, devir-teslim töreninin yapıldığı haftada da kayıplar sürmeye devam etti. Hatta Hürriyet, uzun bir zaman sonra listenin başındaki yerini hükümet gazetesi olmakla anılan Sabah'a bıraktı.

Satış sonrasında Hürriyet kan kaybetmeye devam ediyor. Haftanın en fazla tiraj kaybına uğrayan iki gazetesi ise Demirören'in satın aldığı Posta ve Fanatik oldu.
16 Nisan 2018 22:58
DİĞER HABERLER