Cumhuriyet operasyona o manşetle cevap verdi

Cumhuriyet gazetesi operasyona 'Teslim olmayacağız' manşetiyle cevap verdi

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerine operasyon düzenlendi. Gazetenin İmtiyaz Sahibi, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve yazarı Orhan Erinç’in evinde arama yapıldı.

Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hikmet Çetinkaya, Hakan Kara, Bülent Utku, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, yazar Aydın Engin, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, eski muhasebe müdürü Bülent Yener gözaltına alındı. Çizer, vakıf yönetim kurulu üyesi Musa Kart, muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Müslüm Özışık ise gazeteden Emniyet’e gitti. Cumhuriyet Vakfı Başkan Vekili Akın Atalay ve vakıf yönetim kurulu üyesi Nebil Özgentürk yurtdışında olduğu için gözaltına alınamadı. Operasyon kapsamında, eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında “gizlilik kararı” verildi.

Ağustosta başladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, bir kısım şüpheliler hakkında 18 Ağustos 2016 tarihinde soruşturma başlatıldığı” belirtildi. 

Cumhuriyet gazetesi o operasyona 'Teslim olmayacağız' manşetiyle cevap verdi.


Gazetenin beş yazarı gözaltına alınırken yazı günü bulunan Kadri Gürsel ve Hikmet Çetinkaya'nın köşeleri yazısız olarak yayımlandı. Gözaltına alınan diğer yazarlar Aydın Engin, Güray Öz ve Hakan Kara'nın bugün yazı günü olmaması sebebiyle köşeleri yayımlanmadı.   


01 Kasım 2016 08:13
DİĞER HABERLER