Çığır açan teknolojiye 43 milyar dolar

Online ödemi işlemlerinin önde gelen markalarından Worldpay bir başka dev olarak gösterilen Fidelity National Information Services Inc. (FIS) tarafından satın alındı. FIS, Worldpay'e nakit 34 milyar dolar ödemenin haricinde 9 milyar dolara tekabül eden borçları da üstlendi.
ABD merkezli finansal hizmetler devi Fidelity National Information Services Inc. (FIS), online ödeme işleme şirketi Worldpay Inc.'i 34 milyar dolarlık nakit ve hisse senedi karşılığında satın alacak. Borçların da üstlenilmesiyle birlikte anlaşmanın değeri 43 milyar doları buldu.

Uluslararası ödeme sektöründe gelmiş geçmiş en büyük anlaşma 18 Mart'ta duyuruldu.

İki şirket tarafından yapılan açıklamaya göre FIS'in mevcut hissedarları birleşmeden sonraki şirketin yaklaşık yüzde 53'üne, Ohio merkezli Worldpay'in yatırımcıları yüzde 47'sine sahip olacak.

PASTANI BÜYÜKLÜĞÜ 2,4 TRİLYON DOLAR 

Worldpay yatırımcıları hisse başına nakit olarak 11 dolar ve 0,9287 FIS hissesi alacak. FIS hisseleri geçen haftayı 112,12 dolar seviyesinden kapatmıştı. Worldpay'in ABD'de işlem gören hisseleri Cuma günü 98,68 dolardan kapandı.

Boston Consulting Group ve Swift'in raporuna göre ödemeler sektörünün toplam cirosunun 2027 yılına dek 2,4 trilyon dolara çıkması bekleniyor.
18 Mart 2019 14:53
DİĞER HABERLER