CHP'li vekil öğretmen mülakatlarındaki torpilin ses kaydını yayınladı!

CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil, Facebook sayfasında “Mülakatta torpil yok dediler peki bu ne” diyerek bir ses kaydı paylaştı.


Bir öğretmen adayı ile AKP’li bir örgüt yöneticisinin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında, öğretmen adayının “Şimdi benim babam da ben de iki seçimdir sürekli AK Parti’ye oy veren insanlarız. Çünkü başka alternatifimiz de yok. Benim dedem bile AK Parti’ye oy verir. Yani bundan sonra ne yapacağım bilmiyorum. Memnun değilim yani. Atansam bile memnun değilim. Çünkü bazı öğretmenlerin kötü duruma düştüğünü, hakkının yenildiğini düşünüyorum çünkü” diyor.



AKP örgüt yöneticisi olduğu tahmin edilen kişinin “Öğretmenlerden böyle uyanıklar yapılmadan alınan öğretmenleri görüyoruz. Bir çoğu cezaevinde şimdi” dediği kayıtta, öğretmen adayının “Şimdi mülakatlar yapılmadan alının öğretmen öyle. KPSS..” dediği, AKP’li yöneticinin de şunları söylediği öne sürülüyor:

“Siz hiç duymadınız mı bu mülakatlar yapılırken parti kanalıyla bir referans olunmayı, şöyle böyle duymadınız mı? Duymuşsunuzdur. Yüzlerce öğretmen geldi, mülakatımız var yardımcı ol diye. Biz de araştırırız, uygunsanız, FETÖ, şu bu bağlantınız yok ise referans oluruz dedik. Ve olduk da.”

İşte o skandal konuşmanın ses kaydının linki

21 Ekim 2016 13:57
DİĞER HABERLER