Bu işe sigortacılar oldukça şaşırdı

Yılbaşına kadar sigortalılık oranı yüzde 3’leri bile geçmeyen; başta Nusaybin olmak üzere Çukurca,Cizre, Yüksekova, Şırnak, Sur’daki konutların neredeyse yüzde 90’ı sigortalanmış. Bölgeden gelen toplu hasar ihbarları karşısında şaşıran sigortacılar, işin içinde bazı acentelerin olduğunu belirtirken, yaptıkları araştırmalarda; camilerden bile ‘yarın operasyon başlıyor sigortanızı yaptırın’ şeklinde anonsların yapıldığını tespit etmiş.

Yıllardır Doğu ve Güneydoğu'da, terör sigortası satarken temkinli hareket eden, bu nedenle de sürekli eleştirilen sigortacılar, en büyük darbeyi terör sigortasından yedi. Nedeni ise son aylarda özellikle operasyon bölgelerinde yoğun satılan konut sigortaları. 


Hürriyet' in haberine göre Öyle ki, bu yıl başına kadar sigortalılık oranı yüzde 3'leri bile geçmeyen; başta Nusaybin olmak üzere Çukurca, Yüksekova, Şırnak, Sur'daki konutların neredeyse yüzde 90'ı sigortalanmış. İşin en ilginç tarafı ise tüm sigortaların, operasyonlardan bir gün önce yaptırılması ve sigorta şirketlerinin genel merkezlerinin bu durumun farkına varamaması. Bölgeden gelen toplu hasar ihbarları karşısında şaşıran sigortacılar, yaptıkları araştırmada; içinde sigorta acentelerinin de olduğu bazı grupların yönlendirmesi ile operasyon öncesi konutların toplu olarak sigortalandığını, hatta camilerden, ‘yarın operasyon başlıyor sigortanızı yaptırın' şeklinde sürekli anonslar yapıldığını öğrenmişler.


28 Eylül 2016 11:56
DİĞER HABERLER