BM'den Musul uyarısı 250 bin kişi göç edebilir

BM'den Musul uyarısı 250 bin kişi göç edebilir
Musul’un batısını terör örgütü DAEŞ‘ten geri almak için başlatılan operasyonda ilerleme kaydedilirken, Irak hükümeti kentin dışında yeni bir mülteci kampı inşa etti. Birleşmiş Millerler (BM) Musul’dan toplamda 400 bin kadar sivilin kaçmasını beklediklerini belirtiyor.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Basın Sözcüsü Matthew Saltmarsh çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilen siviller için yeni kamplar inşa etme çalışmalarına yoğunlaştıklarını ifade etti: “250 bin civarında kişinin yerinden olabileceği tahmin ediliyor. 17 Ekim’de Musul operasyonunun başlamasıyla yaklaşık 217 bin kişi çatışmalardan kaçtı ve bu kişilerden 160 bini hala yerinden edilmiş durumda. Diğerleri geri alınan bölgelerdeki evlerine geri döndü. Ancak durum bölgede mahsur kalanlar ya da çatışmalardan etkilenenler için elbette ciddiyetini koruyor.”

Irak güçleri kentin batısını DAEŞ‘ten temizlemek için yürüttükleri operasyonda Musul Havaalanı yakınındaki stratejik öneme sahip Elbu Saif köyünü geri aldı.

Yetkililer yaklaşık 750 bin sivilin yaşadığı Batı Musul’un kurtarılmasının kentin doğu yakasının geri alınmasına nazaran daha zorlu olacağını vurguluyor.
21 Şubat 2017 23:07
DİĞER HABERLER