Baydemir'in tercümanlık yaptığı Demirtaş: Türk devletinin ayıbı

HDP'li Demirtaş'tan Kürtçe bilmiyor haberlerine açıklama geldi
Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi ve siyasi partiler ile görüşmeleri kapsayan 4 günlük temasları dün gece tamamlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kürtçe bilmediği eleştirilerine, "Evet, bu bizim için bir eksiklik olabilir. Kürtçe konuşamamam bir ayıptır, ama bu benim değil, Türk devletinin ayıbıdır" diye konuştu.

Kuzey Irak'taki 4 günlük temaslarını tamamlayan HDP heyetinde bulunan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, 13 görüşmede 20 saat Kürtçe tercümanlık yaptı. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da Kürtçe bilmediği eleştirilerine, "Evet, bu bizim için bir eksiklik olabilir. Kürtçe konuşamamam bir ayıptır, ama bu benim değil, Türk devletinin ayıbıdır" dedi.

DEMİRTAŞ: KÜRTÇE BİLMEMEM DEVLETİN AYIBIDIR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kendisine yöneltilen, "Kürt partinin lideri ama Kürtçe bilmiyor" eleştirilerini Irak'taki gazetecilere değerlendirdi. Demirtaş, kendisinin Zaza olduğunu ve Kürtçe'nin bir lehçesi olan 'Zazaca' bildiğini, annesinin, babasının ve kardeşlerinin de bu dili konuştuklarını söyledi. Kürtçe'nin diğer lehçeleri Kurmanci ve Soranice'yi de anladığını, kısmen de konuşabildiğini ancak, siyasal değerlendirme yapmada zorlandığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Ben Zazayım, Zazaca biliyorum. Kürtçe ve Soranice'yi de biliyorum. Ama siyasal değerlendirme yapmada zorlanıyorum. Bundan dolayı Türkçe değerlendirme yapıyorum. Evet, bu bir ayıptır. Ama, bu benim değil, Türk devletinin ayıbıdır. Onların asimilasyon politikalarının ayıbıdır. Ana dilimde her şeyi konuşmayı çok isterim. Zazaca, Kurmanci, Sorani ve diğer lehçelerde. Bu bizim için bir eksiklik olabilir. Ama bizim için bir utanç değildir, bu onların utancıdır."
25 Eylül 2016 14:38
DİĞER HABERLER