"Başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır"

Ahmet Davutoğlu'nun görevden alınmasıyla başbakanlığa atanan Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin tiyatrodan ibaret olduğunu itiraf eden açıklamalar yaptı. "Başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır" diyerek aslında 3 yıldır başkanlık sistemine geçmek için çırpınan Erdoğan'ın son kozunu bu senaryo ile ortaya koyduğunu itiraf etmiş oldu...

Başbakan Binali Yıldırım, ortak canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkanlık sistemi planına değinen Yıldırım "Aslında başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır. Önceden ihtimal olarak konuşuluyordu ancak önemi pek bilinmiyordu. Farklı farklı spekülasyonlar yapılıyor." dedi.


"Bundan sonra ülkede bu ve buna benzer sorunlar yaşanmaması için mutlaka ve mutlaka sürekli tek başına iktidar çıkaran bir sisteme ihtiyaç var. Bunun adı da başkanlık bu kadar basit. Milletvekilliği seçimlerinin de 5 yılda bir seçilmesinin uyum için iyi olabileceğini düşünüyoruz. Böyle bir yola gidilebilir. Yapacağımız değişiklik neyse tek seferde yapalım. Türkiye bir yapboz tahtası değil. Düşünüp geniş istişare yapacağız. Başkanlık'ta da partililik var." diyen Binali Yıldırım, Irak ile ilişkiler ve PKK hakkında da açıklamalarda bulundu.

İHRAÇ EDİLEN MEMURLARDAN DAHA FAZLA İTİRAZ VAR

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; "İncelenenler durumları tespit edilenler, yanlış olduğu kesin olanlar, çıkacak olan KHK'larla iadeleri ilan edilecek. Bu bir süreç. Bizim yaptığımız işlemin üstünkörü olduğu, toptancı mantığıyla yapıldığı algısı yaratılmaya çalışıyorlar. İhraç edilen memurların sayısından daha fazla itiraz var. Bir genelge yayınladık. İsmi, adresi ve gerçek kimlikleri olmayan ihbarlar dikkate alınmayacak. Bir insanın hayatı ve geleceği söz konusu. Bu konuda üstün körü karar veremezsiniz. Türkiye'de bu kararları veren kamuda her düzeyde yönetici var"

23 Ekim 2016 17:43
DİĞER HABERLER