Apple'dan bu kez App Store'a dört kata varan büyük zam

Apple App Store, uygulama fiyatlarına zam yaptı. Fiyatlar neredeyse dört katına kadar zamlandı.
Teknoloji devi Apple, Türkiye'de döviz kurlarının yükselmesi sonrası ürünlerine iki kez zam yapmıştı. Geçtiğimiz hafta ürünlerini tanıtan şirket, Türkiye fiyatlarında da indirime gitti.

Ancak uygulama merkezi App Store fiyatlarına zam yapıldı. Fiyatlar neredeyse dört katına kadar zamlandı.

App Store’da yer alan hemen tüm ücretli oyun ve uygulamaları etkileyen bu zam, platformdaki uygulamaların fiyat ortalamasını da 20 TL’lere çıkardı.

Webtekno'da yer alan habere göre Apple’ın yaptığı bu zam sürpriz oldu, çünkü şirket geçen gün iPad Pro ve Mac etkinliğinin hemen ardından Türkiye fiyatlarında ufak bir indirime gitme kararı almıştı.

Buna göre normalde 29,99 TL’ye satılan Minecraft, yeni zam ile birlikte 49,99 TL’den satılmaya başladı. Düşük fiyatlı ürünlerde durumlar daha da kötü. Normalde 0,59 TL’ye satılan oyun ve uygulamaların hemen hemen tamamı yaklaşık 4 kat zamlanarak 1,99 TL’ye çıktı.

Bu zamlar şu an için uygulama ve oyun satın alımlarında geçerli. Uygulama içi satın almalarda henüz bir değişiklik yok, ancak uygulama içi satın almalara da bu denli büyük çaplı bir zam yapılabileceği ifade ediliyor.

webtekno
04 Kasım 2018 22:03
DİĞER HABERLER