AP üyesinden Altan kardeşlere mektup

Avrupa Parlamentosu üyesi Ska Keller, tutuklu yazarlar Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlere yazdığı mektupla seslendi, tutuklama gerekçesini ise skandal olarak nitelendirdi.

Mektup şöyle:

Sevgili Ahmet, Sevgili Mehmet,

Sizlerin keyfî biçimde hapsedilmeniz, Türk hükümetinin başarısız darbe girişimini Türk gazeteciliğindeki eleştirel sesleri susturmak için nasıl kullanmakta olduğunun bir örneğidir. İfade özgürlüğünün sürekli ihlal ediyor oluşu bir skandaldır.

Bu mektupları okuyabileceğinizi umuyorum ve sizinle dayanışma gösterdiğimi bilmenizi istiyorum — Sizin mücadeleniz benim mücadelemdir. Ben Avrupa Parlamentosu’nun bir üyesi olarak sizinkine benzer davalara dikkat çekmeye çalışıyorum, sadece Türk hükümetine değil aynı zamanda diğer Avrupa kurumlarına da temel hakların ihlal edilmesini görmezden gelen politikalarını değiştirmeleri talebiyle net bir siyasi işaret gönderiyorum.

Ska Keller, Avrupa Parlamentosu üyesi

Mektubun orjinali ise şöyle:

Dear Ahmet, Dear Mehmet,

Your arbitrary incarceration is an example on how the Turkish government uses the failed military coup to silence the critical voices of Turkish journalism. The continuing violation of Freedom of Expression is a scandal.

I want to tell you, and I hope that you have a possibility to read these letters, that I am standing in solidarity with you — Your struggle is our struggle. I as a Member of the European Parliament try to put attention to cases like yours, sending clear political signals not only to the Turkish government but also to the other European institutions, demanding them to change their policies, which turned a blind eye to fundamental rights violation.

Ska Keller, Member of the European Parliament

25.10.2016, Brussels

ahmetaltanmehmetaltan.com

26 Ekim 2016 16:14
DİĞER HABERLER