Alman Die Welt Gazetesi Türkiye'de tutuklu gazeteciler için kampanya başlattı

Die Welt Gazetesi tutuklu gazetecilerin serbest kalması için kampanya başlattı. Kampanya'da Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Ali Ahmet Böken, Mehmet Baransu, Fevzi Yazıcı ve Ahmet Şık gibi gazetecilerin durumlarına dikkat çekildi.
Tutuklu Gazeteciler için Die Welt Tutuklu gazeteciler için kampanya başlattı. Kampanya'da Türkiye'de F.. gerekçesiyle tutuklanan gazetecilerin aldıkları cezaların aynı olduğuna vurgu yapıldı. Tutuklu gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Ali Ahmet Böken, Mehmet Baransu, Fevzi Yazıcı ve Ahmet Şık gazetecilerin durumuna dikkat çekildi. Tutuklu gazeteciler arasında yer alan eski TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Ahmet Böken'in durumuna diğer gazetecilerin durumuna dikkat çekildi. 

Nisan ayında İstanbul'daki bir mahkeme tarafından Ali Ahmet Böken'in "terör örgütü üyeliği" nedeniyle dokuz yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırıldığı bilgisi paylaşıldı. 18 ay boyunca tutuklu olduğuna dikkat çekilen haberde savcılığın 15 yıl talep ettiğine vurgu yapıldı.




 
Böken'e karşı suçlamaların, Gülen hareketine yakın gazetecilere yönelik birçok davada görüldüğü belirtildi. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gülen Hareketi'ni 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi'ni yapmakla suçladığını ve o zamandan beri asılsız iddialarda bulunduklarına dikkat çekildi. Türkiye'de Gülen hareketine herhangi bir şekilde bağlı olanların potansiyel terörist ilan edildiği belirtildi. 

Ali Ahmet Böken'in, Gülen Hareketi'ne yakın Samanyolu TV'de bir dönem gazetecilik ve haber şefliği yaptığı da kaydedildi. Samanyolu'ndan sonra TRT'de Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığına ilişkin bilgi verilen kampanyada hiçbir eylem ve ifadenin olmamasına rağmen Gülen Hareketi'ne olan yakınlığının mahkumiyet için yeterli olduğuna vurgu yapıldı.

Ahmet Altan, Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı, Ahmet Şık ve Ali Ahmet Böken'in durumlarına ilişkin detaylar er aldı. 







26 Nisan 2018 14:17
DİĞER HABERLER