'AKP'nin avukatlığını yapmak MHP'ye mi düşmüş?'

Uzun süre MHP'nin genel başkanı olmak için mücadele veren, 15 Temmuz sonrası ihraç edilen Meral Akşener'in MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ağır ifadelerle eleştirdi.
Akşener, "çıkıyor Semih Yalçın AKP'ye eleştiride bulunan CHP'li bir vekile had bildiriyor. Bunun dışında beklemeyin hiç" diyen Akşener, "AKP'liler, MHP'nin yaptığı savunmaları yapamıyor. AKP'nin avukatlığını yapmak MHP Genel Başkanı'na mı düşmüş" tepkisini gösterdi.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ın hazırlayıp sunduğu 'Başkent Ankara' programına konuk olan Akşener'in açıklamalarından satır başları:

"Birimiz düşerse diğerimiz kalkar"

Kamuoyunda bazı gazeteci kimliği taşıyan kişiler, ellerinden hiçbir belge olmamasına rağmen "darbe gerçekleşseydi şunlar başbakan olacaktı" diye haber yaptılar. Neden bu darbenin Cumhurbaşkanları, başbakanları söylenmiyor?

Darbe gecesi saat 01.00'de "Meral Akşener darbenin başbakanıdır" açıklamasının nedeni bulunmalıdır. Dalgayı indiremedikleri için dalganın üzerindeki kişiyi vuruyorlar, bana ateş ediyorlar. Fırsattan istifade acaba ateş edip sörfün üzerindekileri düşürebilirler mi bunu düşünüyorlar. Fakat biz katiyen düşmeyiz. Birimiz düşerse diğerimiz kalkarlar.

"AKP'nin avukatlığını yapmak MHP Genel Başkanı'na mı düşmüş?"

MHP'nin GATA'yla ilgili sesi çıkmıyor?Çıkıyor. Semih Yalçın AKP'ye eleştiride bulunan CHP'li bir vekile had bildirdi. Bunun dışında beklemeyin hiç. Çıkarlarsa Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la araları bozulur. AKP'liler, MHP'nin yaptığı savunmaları yapamıyor. AKP'nin avukatlığını yapmak Bahçeli'ye mi düştü?

MHP'deki mücadelem sürecek"

-5. partiyle ilgili söylentiler dönüyor. Bu iddialarla ilgili ne söylemek istersiniz?

Eğer bir parti kurmak söz konusu olsaydı, bu işlemi yapardık. Biz bu yola, ne ben, ne arkadaşlarım, MHP'de hazır fırsatımız varken, zamanımız varken kurultay isteyelim, Genl Başkanlığı alalım gibi bir yolla çıkmadık ki. 2 milyonun üzerinde oy kaybedildi. PKK'lı teröristlerin gerisinde kalındı. MHP'nin bu ülkeyi yönetecek, iktidar olacak potansiyeli olduğuna bizler ve halk inandık. MHP'deki mücadelem sürecek. Ankara'da hakimler var diyorum, bizim kurultayımız yapılacak. Sayın Bahçeli artık "FETÖ'cü" diyemeyecek hakimlerle karşı karşıya kalacaktır, buna inanıyorum. Ben buradan bir çağrı yapmak istiyorum: Semih Yalçın'ın, "bu bir Bahçeli sözüdür" diye lafı var. Ben Bahçeli'nin bu sözünü yerine getirmesini talep ediyorum.

"Ben partiden ayrılsam tosun keserler"

-Bahçeli kongreyi yapmazsa başka bir alternatifiniz var mı?

Biz 4 arkadaş bir araya geldik, imza toplamaya devam ediyoruz. Fakat mesele imza değil. Mesele mahkeme. Biri bu partiden ayrıldığında ilk 15 gün sağlam bir linç kampanyası oluyor, 15 gün sonra bir sessizlik oluyor, sonra can ciğer oluyorlar. Tuğrul Türkeş buna en iyi örnektir. Ben parti kursam partiden gittim diye tosun keserler. Ben bugüne kadar kimseyi yarı yolda bırakmadım. Ülkücülerle de hiç inatlaşmadım. Devlet Bahçeli şimdi Ülkücülerle inatlaşıyor.

-Anadolu'da şehir şehir gezerken "Başbakan olacağım" sözünüz çok tutmuştu. Bu sözü OHAL koşullarında yeniden diyor musunuz?

Milliyetçi Hareketin bir başbakan çıkaracağına inanıyorum. Ben veya başıma bir şey gelmedi buradan başka bir arkadaş çıkar. Evet biz başbakan olacağız. Ve Allah'ın izniyle Telafer'de, Kerkük'te, Musul'da, Uygur Özerk bölgesinde, Tuzhurmatu'da, nerede bir Müslüman Türk zulüm görüyorsa onların arkasında duracak, hakikatle yüzleşmiş bir iktidar kuracağız. 
01 Ekim 2016 14:34
DİĞER HABERLER