AKP muhalefet adaylarını fişledi... Yandaş kanal da ifşa etti...

Hükümete yakın yayın organı A Haber'in, CHP listelerinde yer alan meclis üyesi adaylarını fişlediği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı muhalif partileri CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi tarafından belediye meclis üyesi adaylığına yazılanları tek tek fişlediği ortaya çıktı. Saray'ın kanalı A Haber'de ifşa edilen skandalda 325 adayın sakıncalı olduğu duyuruldu. 

Hatta bazı fişlemelerin çoktan imha edilmesi gereken 1969 yıllına dayanması hukuksuzluğu gözler önüne serdi 

24 Mart’ın ilk dakikalarında, ‘Gece ajansı’ adlı program sırasında bir anda ekrana son dakika anonsları belirdi. A Haberin son dakika başlıkları da çok ilginçti: “325 kişilik liste ortaya çıktı”

Ekrana yansıyan karelerde kişilerin isimleri, hangi bölgeden seçime girdikleri ve fotoğrafları yayınlanırken, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan istihbarat raporunda yazılanlar olduğu gibi yayınlandı.

Kişilerin tek tek isim ve resimlerinin yayınlanmasının yanında her kişinin “mahrem kalması gereken” TC kimlik numaraları da açık bir şekilde ekrana getirildi.

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi için ayrı ayrı hazırlanmış PDF dosyalarını “hbrreji01” adlı bilgisayarın masaüstünde çalıştırarak ekrana yansıtan Ahaber, bu listeleri ‘yandaş gazetecilere’ yorumlattı.

Yorumcuların gazeteciden ziyade AKP sözcüsü gibi, objektiflikten uzak, zaman zaman suçlama ve hedef göstermeye varan açıklamaları dikkat çekti.





A Haber'in yayınına CHP'lilerden tepkiler geldi.

Barış Yarkadaş

AKP'nin yayın organı A HABER TV, CHP listelerinde yer alan meclis üyesi adaylarını fişliyor ve "Doğu Gecesi" düzenlemeyi suç olarak gösteriyor. Bakanlıktan gelen bu listeyi yayınlamak gazetecilik değil, tetikçiliktir. YSK onayından geçen herkesin seçimlere katılma hakkı vardır.

Sezgin Tanrıkulu

REZALET! Ahaber'e servis edilen İçişleri Bakanı'nın suçladığı ve CHP listelerinden aday kişilerden birisi. Kürtleri bu şekilde potansiyel suçlu olarak gören ve düşmanlaştıran anlayışa lanet olsun. Şunu da öğrendik Akparti eski derin devletin kirli hafızasının yeni sahibi olmuş.

24 Mart 2019 13:00
DİĞER HABERLER